Anlık Bildirim

Logitech'den interaktif ses sistemi; Z-10 Interactive 2.0 Speaker System

Ürettimini yaptığı kaliteli ve çoğu zaman sıradışı çevre birimleriyle yakından tanınan bir firma olan Logitech, sıradışı ürünler listesine Logitech Z-10 Interactive 2.0 Speaker System isimli stereo ses sistemiyle bir yenisini daha ekledi. Tek görevi ses vermek olan standart hoparlörlerden farklı olarak; bilgisayarınızda o an çalan müzik parçasının ID3 TAG, kalan süre ve uzunluk gibi bilgilerini görüntüleyen bir LCD ekrana ve bilgisayarnızdaki çoklu ortam yürütücüyü kontrol edebilen fonksiyon tuşlarına sahip olan Z-10, alışkanlıklarınızı değiştirebilecek türden bir ürün.

24,6 x 11,43 x 11,9 cm boyutları bulunan ve her birinde 1 adet 2,54cm tweeter, 1 adet 7,62cm woofer bulunan 2 adet hoparlörden oluşan setin, ekranı ve kontrol takımı sağ hoparlörün üzerine konumlandırılmış. Üzerindeki ekranın ve kontrol tuşlarının çalışabilmesi için bilgisayara USB üzerinden bağlanmak zorunda olan Z-10, sesi standart 3.5mm stereo ses çıkışı üzerinden alıyor. Yani ürün yerleşik bir USB ses kartına sahip değil, USB bağlantısı ekranın ve kontrol tuşlarının çalışabilmesi için gerekiyor.

Beraberinde gelen CD'den gerekli sürücüler kurulduktan sonra iTunes, Windows Media Player, Winamp ve Musicmatch yazılımlarıyla uyumlu şekilde çalışan hoparlör seti, bu yazılımlar aracılığıyla dinlenen müzik parçalarının bilgilerini görüntülerken üzerindeki kontrol tuşları yardımıyla yazılımların; bir sonraki şarkıya geçme, durdurma, duraklatma, ses açma, ses kısma, sesi kapatma gibi fonksiyonlarını yönetebiliyor.

Z-10'un üzerinde ayrıca sevdiğiniz 4 internet radyosunu kaydetmek için kullanabileceğiniz ek fonksiyon tuşlarıda bulunuyor. İlgili yazılımla internet üzerinden radyo dinlerken bu butonlar yardımıyla istediğiniz 4 radyoyu kayıt altına alabilir ve sonrasında bunlara hızlıca ulaşabilirsiniz.

Logitech'in oyunculara özel olarak ürettiği G15 LCD ekranlı klavyede de olduğu gibi Z-10'un ekranı müzik dinlenmediği anlarda saat ve tarih gibi çeşitli sistem bilgilerini görüntüleyebiliyor. Şu an kesin bir bilgi bulunmasa da tahminimce G15 ile aynı yazılımı kullanan Z-10'un LCD ekranı, aynı G15'in yaptığı gibi oyunlarda çeşitli oyun içi bilgilerinin de görüntülenmesi için kullanılabilir.

Her biri toplamda 60W RMS ses çıkış gücü bulunan ses sisteminin, Amerika satış fiyatı yaklaşık olarak 150 dolar. Sahip olduğu ekranı ve fonksiyon tuşları sayesinde müzik dinlerken monitörünüzü kapatsanız dahi sistem üzerinde kontrol sağlayabilmenize olanak veren set, HTPC'lerle kullanıma oldukça uygun. Zira oturma odanızda sadece müzik dinlemek istediğinizde TV'yi kapatıp Z-10 üzerinden kontrole devam edebilirsiniz. Ürünün tek eksisi uzaktan kumandaya sahip olmaması gibi görünüyor. Üzerindeki fonksiyon tuşlarının görevini yapan bir de uzaktan kumanda bulunsaydı ürün daha da ilgi çekici olabilirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim