Anlık Bildirim

Magic Pro'nun 790GX yonga setli yeni anakartı tasarım ve özellikleriyle dikkat çekiyor

Magic Pro'nun 790GX yonga setli yeni anakartı tasarım ve özellikleriyle dikkat çekiyor

AMD'nin resmi lansmanını geçtiğimiz Temmuz sonunda gerçekleştirdiği ve an itibariyle firmanın entegre grafik işlemcisi en güçlü yonga seti olan 790GX yonga setini temel alan yeni bir anakart haberi Uzakdoğulu anakart üreticisi Magic Pro'dan geldi ve firma MP-BA-240 GP kod adlı yeni modelini duyurdu. Özellikleriyle iddialı olan anakartın tasarımıyla da dikkat çekmesi bekleniyor.

AMD'nin soket AM2+ formundaki güncel Phenom işlemcileriyle uyumlu olarak kullanılabilen anakart geriye dönük uyumluluk çerçevesinde soket AM2 formundaki tek ve çift çekirdekli işlemcilerle de kullanılabiliyor. Dört adet DIMM slotuna sahip olan ve 8GB'a kadar DDR-1066MHz bellek desteği sağlayan anakart, PCIe 2.0 spesifikasyonuna da destek veriyor ve pasif soğutma ile geliyor.

Siyah baskılı devresi ve renkli komponentleriyle merak uyandıran anakart üzerinde AMD-ATi'nin DirectX 10 desteği sunan ayrıca yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma desteği de sunabilen Radeon HD 3300 isimli isimli entegre grafik işlemcisi yer alıyor. Ayrıca daha yüksek entegre grafik performanslı için IGP, 1.3GHz'de görev yapan 128MB'lık DDR3 Sideport bellek ile desteklenmiş.

İki adet PCIe x16 slotuna sahip olan ve Crossfire desteğine sahip olan anakart, uygun ekran kartlarıyla Hybrid Crossfire kurulumları da gerçekleştirebiliyor. Yeni güney köprüsü SB750 ile gelen Magic Pro'nun yeni modeli bu sayede hem RAID 5 hem de Phenom işlemcilerle daha yüksek hız aşırtma değerlerine ulaşılmasına olanak tanıyan Advanced Clock Calibration teknolojileirni destekliyor.

Farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyen 6x SATA-II konnektörü ile donatılan ve görüntü aktarımı için D-Sub ile HDMI konnektörlerine sahip olan anakart işlemci yük durumuna göre kullanılmayan fazları kapatarak güç tasarrufu yapılabilmesine de olanak tanımakta. 8 kanal yüksek tanımlı ses ve gigabit ethernet gibi özelliklere de sahip olan anakartın fiyatı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim