Anlık Bildirim

Mevcut Blu-ray oynatıcılar 100GB ve 200GB kapasiteli medyalarla uyumlu değil!

Mevcut Blu-ray oynatıcılar 100GB ve 200GB kapasiteli medyalarla uyumlu değil!

HD DVD ile giriştiği yüksek tanımlı medya savaşını kazanarak pazarda tek olma yolunda önemli bir başarı elde eden Blu-ray formatı henüz son kullanıcılar arasında yaygın standart durumuna gelmiş olmasa da medya oynatıcılarında maliyetlerin düşmesiyle birlikte Blu-ray kullanım oranının hızla artması ön görülüyor. En popüler Blu-ray medya oynatıcısı olarak PlayStation 3'e ek olarak hem harici oynatıcıların hem de dahili PC sürücülerinde fiyatların düşmesiyle birlikte Blu-ray standardının özellikle çoklu ortam uygulamalarında yaygın standart olarak endüstride hüküm sürmesi bekleniyor.

Özellikle lazer maliyetlerinden ötürü Blu-ray sürücüler, DVD oynatıcıların seviyesine gelmiş olmasa da maliyet odaklı çözümlerle fiyatların birkaç sene öncesine nazaran ciddi oranda gerilediğini söyleyebilmek mümkün. Ancak şu an satılmakta olan Blu-ray sürücüleri ve harici oynatıcıların gelecekte uyum sıkıntısı yaşamaları kuvvetle muhtemel görünüyor. Blu-ray Disk Birliği tarafından doğrulanan bir bilgiyi satılmakta olan Blu-ray oynatıcıları gelecekte çıkacak 100GB ve 200GB kapasiteli Blu-ray medyaları destekleyemeyecekler.

Şu an yaygın olarak kullanılan 50GB kapasiteli Blu-ray medyasının özellikle film ve çoklu ortam uygulamaları için yeterli kapasiteyi sunduğu belirtilirken, Sharp ve TDK gibi isimler tarafından ilk örnekleri 2006/2007'de tanıtılan ancak ticari kullanım henüz yaygın olarak başlamayanb 100GB ve 200GB'lık medyaların mevcut sürücülerle kullanılamayacakları çünkü üreticilerin sürücü ve oynatıcıları tasarlarken mevcut durumda en yüksek depolama alanını sunan standardı temel aldıkları dolayısıyla çift katmanlı medyada 50GB'lık kapasite sunan Blu-ray medyasının baz alındığının altı çiziliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim