Anlık Bildirim

Motorola'dan iTunes destekli ROKR E1'e güncelleme; ROKR E2 hakkında bilgiler

Motorola'nın kısa bir süre önce piyasaya sürdüğü iTunes destekli cep telefonu ROKR E1'in bir üst versiyonu olan ROKR E2'nin bazı teknik özellikleri belli oldu. UMTS ve 3G ağlarında çalışacak olan ROKR E2, ROKR E1'den farklı olarak çözünürlüğü 1 mega piksele çıkartılmış dijital kemara ve 1000 şarkı alabilecek şekilde arttırılmış bellek ile gelecek (Motorola belleğin toplam boyutunu MB cinsinden açıklamak yerine 1000 şarkı olarak belirtmiş).

2006'nın ilk çeyreğinde raflarda yerini alacak olan telefon, stereo Bluetooth kulaklık ve USB 2.0 üzerinden hızlı veri alış-verişi gibi son dönemde çıkan telefonların sahip oldukları gelişmiş teknolojileride desteklemekte. Tasarım olarak ilk modele göre daha ovel hatlara sahip olacak olan ROKR E2, standart stereo kulaklıkların takılabilmesi için 3.5mm kulaklık girişinede sahip olacak.

Bir çok analist Apple'ın iPod'unun başarısını, iTunes'a bağlamakta. Kullanıcıların bilgisayarlarında bulunan müzik içeriğine hızlı bir şekilde ulaşmalarını, müzik marketten müzik parçaları satın almalarını ve içeriğin kolay bir şekilde cihaza yüklenmesini sağlayan iTunes yazılımı, Sony, Samsung gibi firmalarında benzer çözümler üzerinde çalışma yapmalarını sağlayacak kadar beğeni toplamış durumda.

Motorola, MP3 çalabilen telefonların kullanıcılar tarafından rağbet gördüğü bir dönemde, yeniden bir yazılım geliştirmek yerine hazırda bulunan iTunes'a destek vererek rakiplerine göre avantaj sağlamayı amaçlamakta. Fakat Sonyericsson ve Nokia'nın MP3 çalabilen telefonlarıda ufak 3. parti eklentilerle iTunes desteğine kavuşabilmekteler. Bu durumda iTunes avantaj olmaktan çıkmakta ve kullanıcıların tercihini telefonun teknik özellikleri belirlemekte. ROKR E2'nin gelecek senenin ilk çeyreğinde raflarda olacağı düşünülürse, fiyatı henüz belli olmayan telefonun teknik özellikleri kullanıcıları pek cezbetmeyebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim