Anlık Bildirim

MSI NF200 yongalı X58 anakart üzerinde çalışıyor

MSI NF200 yongalı X58 anakart üzerinde çalışıyor

Satışına 17 Kasım'da başlanacak olan Nehalem tabanlı Core i7 serisi işlemciler için anakart üreticileri X58 yonga setini kullanan çok sayıda yeni model hazırladı. Intel tarafından X58'in uzunca bir süre boyunca Nehalem için tek alternatif olarak tutulacak olmasından ötürü üreticiler aynı yonga setini kullanan ve farklı fiyat segmentlerini hedef alan anakartlar ile kullanıcıların beklentilerini karşılamaya çalışacak.

Sektöre yön veren isimlerden biri olan MSI, Intel'in X58 yonga setini temel alan üç yeni anakart hazırladı. Firmanın X58 Platinum ve Eclipse modellerine ait ilk detayları bir süre önce sizler ile paylaşmıştık. SLI desteğine sahip olmayan X58 Platinum firmanın en uygun fiyatlı çözümü, X58 Platinum ise yapılan tahminlere göre firmanın en çok satan X58 modeli olabilir.

MSI iki modele ek olarak yüksek performans segmentinde hız aşırtma tutkunlarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeni bir model daha hazırlıyor. Firmanın Eclipse+ olarak isimlendirdiği yeni anakartı kağıt üzerinde Eclipse modelinden ayıran en önemli fark olarak Nvidia'nın NF200 yongasına sahip olması gösteriliyor ki bu sayede Eclipse+ modelinin çoklu ekran kartı kurulumlarında avantajlı olduğu belirtiliyor.

Eclipse SLI modeliyle ortak pek çok özelliğe sahip olan Eclipse+ üzerinde dört adet PCIe x16 konnektörü yer alacak. SLI ve PhysX kurulumlarına da olanak tanıyacağı ifade edilen kart, hız aşırtmacılar için pek çok ince ayar özelliğine ve Creative'in X-Fi teknolojisini esas alan harici ses kartıyla birlikte gelecek. Core i7 serisi işlemciler ile kullanılacak anakart bilindiği üzere 3 kanal DDR3 bellek kitleriyle kullanılacak.

Intel'in Nehalem lansmanını takiben pazara sunulması beklenen Eclipse+ modelinin fiyatı tahmin edilebileceği üzere serinin en yükseği olacak ve MSI'ın ürün gamındaki en pahalı X58 anakart sıfatını da taşıyacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim