Anlık Bildirim

MSI P35 Diamond harici X-Fi ses kartı ile geliyor

Intel'in kod adı Bearlake olan yeni nesil 3 serisi yonga seti ailesini pazara sunmasıyla birlikte hareketlenen anakart dünyasında rekabet her geçen gün artıyor. Satış rakamlarını ve paralelinde pazar paylarını arttırmayı hedefleyen anakart üreticileri bu noktada farklı ve yenilikçi özellikler ile donatılmış anakart çözümleri hazırlamaya yöneliyorlar. Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden biri olan MSI, hazırladığı yeni anakartı ile yine ses getireceğe benziyor. Zira Intel'in P35 yonga setini kullanan MSI'ın yeni anakartı P35 Diamond zengin özellik listesi ve güçlü soğutması ile son derece iddialı bir model.

MSI'ın yeni anakartı P35 Diamond adından da anlaşılacağı üzere firmanın Diamond serisine dahil. MSI'ın Diamond serisinde yer alan modelleri özellikle sahip oldukları zengin özellik listesi ile dikkat çekmekteler. P35 Diamond da bu geleneği bozmayarak son derece uzun bir özellik listesi ile geliyor. Intel'in yeni nesil P35 yonga setini kullanan anakart şu an satılmakta olan çift ve dört çekirdekli Core 2 Quad / Duo / Extreme serisi işlemcilerin yanı sıra yılın son çeyreği içerisinde pazara giriş yapması beklenen 45nm üretim teknolojisine sahip çift çekirdekli (Wolfdale) ve dört çekirdekli (Yorkfield) işlemcilerine de tam destek sağlamakta. İşlemci desteğinden sonra konu bellek desteğine geldiğinde ise bizi yeni nesil DDR-3 bellek teknolojisinin karşıladığını görüyoruz. Zira MSI P35 Diamond, 8GB'a kadar DDR-3 1333/1066/800MHz bellek desteği ile geliyor ve çift kanal bellek mimarisini destekliyor.

MSI'ın yeni anakartı üzerinden son derece iddialı bir soğutma yer alıyor. Circu-Pipe adı verilen pasif soğutma teknolojisi ile gelen anakart üzerinde kullanılan soğutma ünitesi bakır temelli ve ısı iletim teknolojisini esas alıyor. Yapılan açıklamalara göre, Circu-Pipe teknolojisi ile yine ısı iletim temelli standart soğutma çözümlerine göre yaklaşık %20 daha iyi soğutma sağlanabildiği belirtilmekte. 1333/1066/800MHz fsb desteği veren MSI P35 Diamond üzerinde iki adet PCIe X16 slotu yer alıyor ve ATi'nin Crossfire teknolojisi destekleniyor. Fakat diğer P35 yonga setli anakartlarda olduğu gibi P35 Diamond ile de Crossfire yapılmak istendiğinde ikinci PCIe X16 slotu PCIe X4 formunda çalışmakta. Intel, gerçek anlamda PCIe X16 + PCIe X16 desteğini X38 yonga seti ile sunacak.

MSI'ın daha önce hazırladığı ve yine Diamond serisinde yer alan bazı anakartlarında Creative'in X-Fi ses yongasını kullandığını görmüştük. Firma P35 Diamond ile biraz daha farklı bir metod izleyerek entegre ses yongası yerine anakartı alan kullanıcılara harici X-Fi Xtreme Audio ses kartını da kutu içeriğine dahil olarak sunuyor. Ses kartının harici olarak verilmesinin özellikle anakart üzerindeki elektrik dağılımına olumlu katkı yaptığı belirtilmekte. Creative'in X-Fi ses desteğine ek olarak haberimize konun olan MSI'ın yeni anakartı P35 Diamond, SkyTel VoIP teknolojisini de destekliyor. Yani kullanıcılar anakartı sistemlerine kurdukları andan itibaren gerekli bağlantıları yapıp internet üzerinde anında görüşme yapmaya başlayabiliyorlar. Matrix Raid destekli 4+1 SATA-II ve yine Matrix Raid destekli 2 adet 2 eSATA-II konnektörünün yanı sıra gigabit lan desteği de bulunan MSI P35 Diamond sahip olduğu katı kapasitörler ile de dikkat çekmekte.

MSI'ın duyurusu yeni yapılan iddialı anakartı P35 Diamond'un fiyatı hakkında ise şimdilik net bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim