Anlık Bildirim

MSI'dan Turbo tuşlu ve çift BIOS'lu ekran kartı

Ekran kartı arenasındaki tansiyonu yüksek rekabet ve sektöre yeni giriş yapan firmaların sayısındaki artış üretici firmaları satışlarını arttırmak adına yeni yollar aramaya itiyor. Donanım dünyasının lider firmalarında biri olan MSI da farklı bir çözümü ile bir kez daha sektörü ve kullanıcıları şaşırtmaya hazırlanıyor. İlk mühendislik örneklerine dair detaylarını daha önce forumlarımızda verdiğimiz MSI'ın yeni ekran kartı MSI NX8600GT Twin Turbo kullanıcılar ile buluşmaya hazırlanıyor.

MSI'ın yeni ekran kartı gerçekten de ilginç bir özellikle ile geliyor. Zira firma ekran kartı üzerine farklı gpu, shader ve bellek saat hızlarına sahip iki ayrı BIOS çipi yerleştirmiş. MSI'ın vBIOS olarak isimlendirdiği çift BIOS teknolojisi ile firma kullanıcılara çok daha kolay ve rahat overlclock (hız aşırtma) yapma imkanı tanımayı hedefliyor. Kullanıcılar ekran kartının arka paneline yerleştirien ve "Twin Turbo - TT" olarak ifade edilen özel overclock tuşunu kullanarak daha yüksek saat hızlarına sahip BIOS devreye sokabiliyor. Tabi iki ayrı BIOS'un ekran kartı üzerinde yer alması ekran kartının kıullanıcılar tarafından yanlış BIOS ile güncellenmesine yönelik durumlarda da son derece önemli bir rol üstlenebileceği ifade ediliyor.

MSI'dan Turbo tuşlu ve çift BIOS'lu ekran kartı

MSI'ın vBIOS olarak adlandırdığı yeni teknolojisi ile kullanıcılarına vaat ettiği saat hızlarına baktığımızda standart olarak 540MHz gpu, 1450MHz shader ve 1400MHz bellek saat hızı ile gelen ekran kartı, Turbo tuşunun kullanılması sonucunda saat hızlarını 580/1508/1600MHz'e çıkarıyor. Özellikle bellek saat hızındaki artış dikkat çekici. Kartın diğer özelliklerine göz gezdirmekte de fayda var. MSI'a özgü özel bir soğutma ile gelen ekran kartı Nvidia'nın GeForce 8600GT gpu'sunu esas alıyor. 256MB GDDR3 bellek ile donatılan ekran kartı yapısı itibariyle çift slot kaplıyor. Çift DVI ve HDTV destekli TV çıkışına da sahip olan ekran kartı ile birlikte opsiyonel olarak DVI-HDMI dönüştürücü adaptörü de kuıllanıcılara sunuluyor.

MSI'dan Turbo tuşlu ve çift BIOS'lu ekran kartı

Sahip olduğu vBIOS teknolojisi ile kullanıcılara "tek tuş ile overclock" imkanı sunmayı hedefleyen MSI'ın yeni ekran kartı NX8600GT Twin Turbo, dikkatleri üzerine çekecek gibi görünüyor. Bu arada üreticiler arasında donanımsal overclock özelliği de giderek yaygınlaşıyor. Donanım düyasının diğer bir dev ismi Asus'un kısa bir süre içerisinde ülkemizde de satışa sunulması beklenen GeForce 8600GT OCGear adlı overclock için hazırlanmış özel bir ön panel ile gelen yeni bir ekran kartı modeli de bulunuyor. Bu model hakkındaki detaylı bilgiye de forumlarımızda ulaşabilmeniz münkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim