Anlık Bildirim

Nehalem tabanlı Core i7 serisi işlemcilerde voltaj sınırlaması olmayacak

Nehalem tabanlı Core i7 serisi işlemcilerde voltaj sınırlaması olmayacak

Intel'in lansmanı için geri sayıma başladığı Core i7 serisi yeni işlemcilerin merak edilen detayları netleşmeye devam ediyor. Bilindiği üzere Intel'in Nehalem kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisini kullanan Core i7 jenerasyonunda IMC olarak tanımlanan entegre bellek kontrolcüsü, kuzey köprüsünden alınarak işlemci üzerine dahil edildi.

Bellek kontrolcüsüyle ilgili olarak gerçekleştirilen bu değişilik beraberinde farklı soruları da gündeme getirmiş. Özellikle tartışılan soru ise yeni nesil işlemciler için tavsiye edilen maksimum çalışma gerilimiydi zira Intel de Core i7 serisi işlemciler için 1.65v geriliminin üzerine çıkılmaması gerektiğini tavsiye ediyordu.

Tabii stabil çalışmaya devam edebilmek için yüksek gerilime ihtyaç duyan performans odaklı DDR3 belleklerin 1.8-1.9v seviyesinde vDIMM ile çalışması acaba Nehalem tabanlı işlemcilere zarar verebilir ki bu durum net olarak bilinmemekle birlikte, ciddi sorunlara yol açabileceği iddia ediliyordu. Fakat elimize ulaşan yeni bilgiler daha pozitif detaylar içeriyor.

Yapılan açıklamalara göre, 1.65v sınırlaması işlemci güvenliği için. Daha üst gerilim seviyelerinde işlemci tabii ki çalışmaya devam edecek fakat 1.65v üstü gerilim seviyesinde Core i7 serisinin yaşam süresi kısalabilir. Doğrudan bağlantılı olmayan ve cpu ve bellek gerilimine paralel olarak bellek geriliminin bağımsız olarak ayarlanabileceği de belirtiliyor ki MSI X58 Eclipse denemelerinde bu görülmüştü.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim