Anlık Bildirim

Netbook'lardan daha küçük, akıllı telefonlardan daha yetenekli; MIU HDPC

Netbook'lardan daha küçük, akıllı telefonlardan daha yetenekli; MIU HDPC

Netbook olarak bilinen ultra-taşınabilir formdaki maliyet odaklı dizüstü bilgisayarlardan daha küçük, akıllı telefonlardan ise daha fonksiyonel "hepsi bir arada" çözümü istiyorsanız Güney Kore merkezli Mobile Intelligent Ubiquitous (MIU) firmasının Hybrid Dual Portable Computer (HDPC) olarak isimlendirdiği melez cihaz ilginizi çekebilir. Akıllı telefonların ve süper-kompakt bilgisayarların olumlu özelliklerini tek bir cihaz üzerinde buluşturmak üzere hazırlanan HDPC çift işlemcisi, çift ekranı ve çift işletim sistemiyle dikkatleri üzerine çekecek gibi görünüyor.

MIU'nun melez cihazı hem bir akıllı telefon hem de sürekli seyahat halindeki kullanıcıların olağan ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte bir cep bilgisayarı. Belirttiğimiz üzere melez yapıda olan yani akıllı telefon ve ultra-taşınabilir bilgisayar özelliklerini tek noktada birleştiren cihaz, bu hedef doğrultusunda iki temel fonskiyon için ayrı donanım konfigürasyonlarını üzerinde barındırıyor. Dilerseniz cep telefonu yeteneklerinden başlayarak melez cihazı daha yakından tanıyalım.

Netbook'lardan daha küçük, akıllı telefonlardan daha yetenekli; MIU HDPC

MIU'nın HDPC modelinde temel cep telefonu fonksiyonları için 2.4" büyüklüğünde ve 320x240 çözünürlüğünde AMOLED ekran bulunuyor. Akıllı telefon özelliği için ARM tarafından hazırlanan fakat genel özellikleri açıklanmayan işlemcinin güç verdiği belirtiliyor. WinCE 5.0 işletim sistemine sahip olan akıllı telefon, iletişim için VoIP veya GSM/GPRS/CDMA ağlarını kullanabiliyor. Başta SMS olmak üzere, diğer temel telefon özelliklerine de sahip olan ürün, ayrıca MP3 çalar ve ses kayıt cihazı olarak kullanılabiliyor ve entegre kamerasıyla fotoğraf-video çekebiliyor.

Akıllı telefon özelliklerinin yanında aynı zamanda kompakt bilgisayar özelliklerine de sahip olduğunu belirttiğimiz MUI HDPC üzerinde, bilgisayar fonksiyonları için Intel'in Atom işlemcisi de yer alıyor. DDR2 bellek ile donatıldığı belirtilen cihazda, bilgisayar özelliklerinin daha rahat kullanılabilmesi için 800x480 çözünürlüğünü destekleyen 4.1" büyüklüğünde ikinci bir ekrana ve QWERTY klavye'ye yer verilmiş. İşletim sistemi olaraksa tercih Windows XP'den yana kullanılmış.

Netbook'lardan daha küçük, akıllı telefonlardan daha yetenekli; MIU HDPC

Döndürülebilir ekranıyla akıllı telefon ve bilgisayar özellikleri arasında hızlı geçiş yapılması sağlayan HDPC ayrıca DMB, Radyo ve GPS özellikleri için aktif antene de sahip. Depolama için SSD'nin yanı sıra miniSD/mikroSD bellek kartı kullanımına olanak tanıyan ayrıca 802.11b/g WiFi ile HDSPA ve 3G gibi iletişim teknolojilerine desteği sunan MIU HDPC, kullanıcı tercihine göre elektronik sözlük, medya oynatıcısı, internet telefonu, taşınabilir oyun cihazı, mobil IPTV ve eKitap okuyucu gibi farklı amaçlar için kullanılabilecek.

MIU'nun çift ekranlı, çift işlemcili ve çift işletim sistemli melez cihazı zengin özellikleri ve farklı kullanım amaçlarına yatkın yapısı ile dikkat çekerken Güney Kore'de 500$'lık etiket fiyatı üzerinden kullanıcılar ile buluştuğu bildiriliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim