Anlık Bildirim

Nvidia: 2012 filminin görsel efektleri Quadro serisi kartlarla hazırlandı

Nvidia: 2012 filminin görsel efektleri Quadro serisi kartlarla hazırlandı

Sinemaseverlerin heyecanla beklediği yapımlardan birisi olan "2012" geçtiğimiz ay vizyona girdi ve tahmin edildiği üzere milyonlarca dolarlık gişe hasılatı ile yılın en çok kazandıran filmlerinden birisi oldu. Her yeni Roland Emmerich filminde olduğu gibi tam bir görsel şölen sunan 2012, hem konusu hem de görsel efektleri ile beyaz perdenin pasını almayı başardı.

Görsel efektleriyle hayranlık uyandıran film için bir açıklama yapan Nvidia, 2012'nin görsel efekt tasarımlarında Quadro serisi profesyonel grafik kartlarının kullanıldığını, Uncharted Territory ve Scanline VFX olmak üzere iki firma tarafından hazırlanan efektler için toplamda 200'den fazla Quadro tabanlı sunucunun kullanıldığını açıkladı.

Sadece Scanline VFX firmasının 1.2 Petabyte simülasyon datası yarattığını açıklayan Nvidia, SDI (serial digital interface) çıkışına sahip Quadro kartları ve CUDA mimarisi ile görsel efektlerin hazırlanması esnasındaki ihtiyaç duyulan işlem gücünün sağlandığını, Quadro serisi ile Maya ve 3ds Max gibi uygulamalarda rakipsiz performans sunduklarını ifade etti.

Nvidia: 2012 filminin görsel efektleri Quadro serisi kartlarla hazırlandı Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim