Anlık Bildirim

Nvidia anakart pazarından çıkmıyor, AMD için yeni yonga setleri geliyor

Nvidia anakart pazarından çıkmıyor, AMD için yeni yonga setleri geliyor

Intel platformu için hazırladığı GeForce 9300-9400/nForce 730i yonga setlerini birkaç ay süren ertelemenin ardından geçtiğimiz yaptığı açıklama ile duyuran Nvidia, yaz aylarında ortaya atılan "yonga seti pazarından" çıkıyor iddialarının aksine yeni çözümler hazırlamaya devam ediyor.

DirectX 10 ve CUDA desteği sunan ayrıca Hybrid SLI kurulumuna olanak tanıyan GeForce 9x00 serisi yonga setleriyle Intel platformundaki iddiasını bir kez daha ortaya koyan Nvidia, pazar payı açısından daha başarılı olduğu AMD platformu için de yeni yonga setleri hazırlamakta.

Hatırlanacağı üzere Nvidia, AMD tabalı işlemciler için hazırlayacağı yeni yonga seti çözümlerinin tamamında segment bağımsız olarak entegre grafik işlemci kullanacağını açıklamış ve nForce 750a SLI ve 780a SLI modellerini pazara sunarak hedeflerini de ortaya koymuştu.

Gelen yeni bilgilere göre firma yine AMD işlemciler için MCP82 kod adlı yeni yonga setleri üzerinde çalışıyor. Nvidia'nın performans segmenti için hazırladığı MCP82 yonga seti soket AM2 ve AM2+ formundaki işlemcilere ek olarak soket AM3 ile de uyumlu olacak.

Kullanılacak entegre grafik işlemcisinin özellikleri henüz açıklanmış olmasa da yeni yonga setlerinin hem Hybrid SLI hem de CUDA desteğiyle geleceği ayrıca kullanılacak IGP'nin DirectX 10 desteği sunacağı belirtilirken yonga setleri modeline göre 2 veya 3 yollu SLI kurulumuna da olanak tanıyacaklar.

Hazırlık çalışmaları devam edecen MCP82 serisi yeni yonga setlerinin daha önce pazara sunulan MCP72 serisi ile pin uyumuna sahip olacağı dolayısıyla MCP72 ile benzer anakart tasarımlarını görebileceği belirtiliyor.

Nvidia'nın yeni yonga setlerinde dikkat çeken bir diğer önemli detay ise ACC desteği. Hatırlanacağı üzere Advanced Clock Calibration olarak açılan bu teknolojiyi ilk defa AMD'nin SB75O köprüsü ile birlikte görmüştük. Benzer bir adımı şimdi Nvidia da atıyor ve daha fazla hız aşırtma performansı sunmayı hedefliyor.

İlk örneklerinin Nvidia tarafından iş ortaklarına yollandığı belirtilen MCP82 serisi yeni yonga setlerinin önümüzdeki Ocak ayı içerisinde hacimli üretime girmesi ve takip eden süreçte pazara sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim