Anlık Bildirim

Nvidia çift GPU'lu yeni bir model üzerinde çalışıyor

Nvidia çift GPU'lu yeni bir model üzerinde çalışıyor

Ağustos ayında kullanıma sunduğu çift grafik işlemcili Radeon HD 4870 X2 modeliyle performans liderliğini Nvidia'dan geri alan ve kısa süre içerisinde lanse edilmesi beklenen yine çift grafik işlemcili Radeon HD 4850 X2 modeliyle pozisyonunu pekiştirmesi beklenen AMD-ATi'nin ataklarına karşı Nvidia'dan henüz ses çıkmış değil.

Gelen bilgilere göre firma kapalı kapılar ardından yeniden liderliğe oynayacak yeni çözümler üzerinde çalışmaya devame ediyor. Uzakdoğu kaynaklı haberlere göre firma önümüzdeki Aralık ayında çift grafik işlemcili yeni bir modelini kullanıma sunabilir. Tabii 65nm üretim teknolojisiyle hazırlanan, 1.4 milyar transistörlü GT200 gpu'su ile bu tip birt kartı hazırlamak pek mümkün olmasa da Nvidia'nın 55nm GT200b gpu'su ile HD 4870 X2'ye rakip olacak yeni bir çift grafik işlemcili çözümü pazara sunabileceği belirtiliyor.

Performansın yanında CUDA ve PhsyX gibi ekstra teknolojilerin de ekran kartı değerlendirmesine katılmasını isteyen Nvidia'nın çift grafik işlemcili yeni modeliyle nasıl bir pozisyon alacağı şimdilik bilinmese de GeForce GTX 280 ile tek grafik işlemcili en güçlü karta sahip olan firmanın, liderlik potasına yeniden girmesi ve iddialı bir model ile AMD-ATi'ye yanıt vermesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim