Anlık Bildirim

Nvidia sadece 6 veya 7 partnerle yoluna devam edecek

Nvidia sadece 6 veya 7 partnerle yoluna devam edecek

Dün gündeme gelen bir haber donanım dünyasına bomba gibi düştü. Açıkçası biz haberi hemen yayınlamak yerine doğrulama yolunu seçtik ve bugün elimize sağlam bir kaynaktan bu haberi teyit eden de bir doğrulama geldi.

Gelen yeni bilgilere göre ekran kartı dünyasının ATi ile birlikte lider iki isminden biri olan Nvidia, çok sayıda partneriyle yollarını ayırmaya hazırlanıyor. 20'den fazla iş ortağı bulunan Nvidia, yeni anlaşmalar sonucunda 6 veya 7 partnerle yoluna devam edecek gibi görünüyor.

Dün yayınlanan 6 isim arasında şunlar yer alıyor; EVGA, PC partner (Zotac), Asus, MSI, Palit ve XFX. Sizin de gördüğünüz bahsi geçen isimler arasında sektörde söz sahibi olan bazı oyuncuların ismi geçmiyor.

Bu noktada bazı detayların altını çizmekte fayda var. Nvidia'nın iş ortaklarından önemli bir kısmı kendi üretim tesislerine sahip değil. Örneğin BFG ve EVGA gibi isimler üretimi Foxconn, PC Partner veya diğer bazı isimlere yaptırmakta.

Aldığımız duyumlara göre üretim maliyetlerini karşılamakta sıkıntı çeken bazı firmaların el değiştirdiği söyleniyor. Hatta BFG başta olmak üzere sadece Nvidia tabanlı ekran kartı hazırlayan birkaç firmanın PC Partner çatısı altına girdiği de iddia ediliyor.

Bu konuda elimize yeni bilgiler ulaştıkça bildirmeye devam edeceğiz ama görünen o ki 2009 ile birlikte Nvidia cephesinde marka çeşitliliği azalacak. Bu arada bir ilginç notu da aktarmakta fayda var.

Kontakt kurduğumuz yetkili Nvidia'nın mevcut yol haritasında en azından şu an için yeni bir yüksek performans modeli görünmediğini, firmanın özellikle Intel'in çalışmaları devam eden Larrabee projesine odaklanmış olabileceğini de sözlerine ekledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim