Anlık Bildirim

Nvidia, ULI'ı satın aldı

Başarılı grafik kartı ve çipset üreticisi Nvidia, şu anki üst düzey çipsetleri olan Nforce 4'lere karşı hem fiyat hemde performans olarak rekabet şansı yüksek ürünler geliştirmeyi başaran Tayvan bazlı çipset üreticisi ULI'ı satın aldı. M1695 ve M1697 gibi AMD platformuna yönelik başarılı çipsetler geliştiren ULI, özellikle ürünlerinin hız aşırtma potansiyelleri ve fiyatları ile ilgiyi üzerine toplamıştı. Anlaşılan o ki ULI yeni çipsetleri ile sadece kullanıcıların değil, AMD çipset pazarında zirveye oynayan Nvidia'nında dikkatini çekmiş.

52 milyon dolar karşılığında Nvidia saflarına katılan ULI'ın 2005 ve 2006 pazar payı grafikleri incelendiğinde firmanın, geliştirdiği başarılı çipsetlere karşın pekte parlak bir dönemde olmadığı görülüyor. 2005'in 2. çeyreğinden bu yana sadece %1 pazar payına sahip olan firma, 2006'da da her ne kadar iyi atılımlar yapmış olsada Intel, Nvidia, ATi, VIA ve SIS gibi firmaların çok gerisinde kalmaktan kurtulamamış.

Nvidia'nın basın açıklamasında, satın alma işlemlerinin 2007 finansal yılının ilk çeyreğine kadar süreceği belirtilirken şu anki ULI CEO'su Alex Kuo'nun, bundan sonra Nvidia'nın Asya bölgesi MCP (media and communications processors) çipset işlerinden sorumlu yöneticisi olarak görev yapacağıda belirtilenler arasında.

Nvidia, ayrıca bu hareketiyle şu anki lider çipseti Nforce4 lerine karşılık ucuz ve performansı yüksek ürünler geliştirmeyi başaran ULI'ında başka firmalarla olası anlaşmalar yapmasınında önüne geçmiş oldu. Nvidia, ULI'ı alarak pazar payında olumlu bir artış sağlamayacak olsada, teknoloji olarak iyi bir yatırım yaptığı açık, aynı 3DFX'de olduğu gibi firmanın teknolojilerini ve çipset tasarımında yer alan mühendislerini kendi saflarına geçirdikten sonra Nvidia, ULI'ında marka varlığına da son verecektir. ATi'nin hali hazırda Intel işlemciler için üretmiş olduğı çipsetleri ini taşıyan anakartlarda ULI'ın güney köprüleri kullanılmakta olduğunuda belirtmekte yarar var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim