Anlık Bildirim

Nvidia ve MotionDSP'den CUDA için stratejik işbirliği

Nvidia ve MotionDSP'den CUDA için stratejik işbirliği

Nvidia CUDA teknolojisini yaygınlaştırabilmek ve GPU'larının yüksek işlem kapasitesini farklı sahalarda da kullanabilmek için girişimlerine devam ediyor. Firma son yaptığı açıklama ile dijital video uygulamalarında söz sahibi firmalardan biri olan MotionDSP ile stratejik ortaklığa başladığını duyurdu. Ortaklık çerçevesinde MotionDSP firması, hazırladığı uygulamalarda Nvidia'nın CUDA teknolojisine destek verecek.

MotionDSP firmasının Carmel kod adlı yazılımı sofistike multi-frame metoduyla videolardaki her pikseli tarıyor ve düşük çözünürlüklü kaynaklardan yüksek kalitede video elde edilmesine olanak tanıyabiliyor. Sıkıştırma ve sensör gürültüsünü azaltan uygulama çözünürlüğün iyileştirilmesine ve ışık ayarlamasına da olanak tanıyor.

Nvidia ve MotionDSP firmalarının yaptığı anlaşma ile MotionDSP'nin yazılımları Nvidia'nın CUDA teknolojisini destekleyecek yani uygulamalar GPU tabanlı hızlandırma yapabilecekler. Yapılan açıklamalara göre CUDA teknolojisine port edilmiş uygulamalarda MotionDSP mühendisleri %500'e varan performans kazanımı elde edebilirdiler.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde CyberLink, son olarak ta Adobe CUDA destekli yazılımlarını duyurmuştu. Bakalım CUDA için Nvidia'nın hedefindeki yeni uygulama hangisi olacak, bekleyip göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim