Anlık Bildirim

Nvidia yüzlerce çalışanının işine son veriyor

Donanım dünyasına yön veren lider isimlerinden Nvidia için yılın ikinci yarısı sevindirici gelişmeler ile başlamadı. Rakip AMD-ATi'nin Radeon HD 4800 serisi ile elde ettiği başarı bir yana Nvidia'nın başını ağrıtan belki de en önemli sorun dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı G84M ve G86M gpu'larında tespit edilen üretim hatası ve ilgili hatanın aşılabilmesi için ayrılan 200 milyon dolarlık bütçe olmuştu.

Hatırlanacağı üzere yaşanan mobil-gpu sorununun patlak vermesi firma hisselerinin %22 değer kaybetmesine neden olmuş, hissederlar da firmaya dava açmıştı. Gelen yeni bilgilere göre Nvidia, global iş gücünün %6.5'ine denk gelen 360 çalışanı ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Yapılan açıklamalara göre, işten çıkarma operasyonunun arkasındaki neden olarak stratejik büyüme alanlarına yatırım hedefleniyor. Nvidia'nın başkanı ve tepe yöneticisi olan Jen-Hsun Huang'ın açıklamasına göre, Nvidia yaşanan bu gelişmeye rağmen yüksek potansiyele sahip CUDA teknolojisine ve Tegra serisi yongada sistem çözümlerine yatırım yapmayı sürdürecek.

Kısa süre içerisinde tamamlanması beklenen işten çıkarma operasyonunun firmaya maliyetinin 7-10 milyon dolar arasında olması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda AMD çalışanlarının %10 ile yine birkaç sene önce de Intel çalışanlarının bir kısmı ile yollarını ayırmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim