Anlık Bildirim

Nvidia'nın 256-bit destekli Fermi modeli D11E olabilir

Nvidia'nın 256-bit destekli Fermi modeli D11E olabilir

Fermi kod adını taşıyan yeni nesil grafik işlemci mimarisinin güç vereceği DirectX 11 destekli GeForce 300 serisini Kasım ayında lanse edileceği söylenen Fermi GTX modeliyle kullanıma sunmayı planlayan Nvidia'nın farklı fiyat segmentlerini hedef alan diğer modelleri ise 2010 öncesinde beklenmiyor. Yüksek performans segmenti için Fermi GTX ile birlikte çift grafik işlemcili Fermi GX2 için çalışmalarına devam eden Nvidia'nın GeForce GTS 250 ve GeForce GTX 260'ın yerini alması beklenen DirectX 11 destekli yeni çözümünün D11E kod adlı model olacağı iddia ediliyor.

Fermi tabanlı yeni nesil ekran kartları için sessizliğini koruyan Nvidia henüz resmi herhangi bir açıklama yapmış olmasa da D11E modelinin firma adına 256-bit bellek veri yolu desteği sunan DirectX 11 destekli ilk ekran kartı olacağı söyleniyor. 256-bit bellek veri yolu ile birlikte 256x paralel işlem birimine sahip olacağı belirtilen yeni nesil ekran kartının Fortran ve C++ hızlandırma desteğiyle birlikte geliştirilmiş video işlem motoru (PureVideo HD'nin güncellenmiş versiyonu) gibi detaylara sahip olması bekleniyor.

Önümüzdeki yılın ilerleyen aylarında lanse edileceği dile getirilen Nvidia D11E'nin firma adına 300$'ın altında DirectX 11 desteği sunan ilk model olacağı tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12515 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Ekran Kartı
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim