Anlık Bildirim

Nvidia'nın 55nm GeForce GTX 290 modeli görüntülendi?

Nvidia'nın 55nm GeForce GTX 290 modeli görüntülendi?

Yılın kalan kısmında çift grafik işlemcili Radeon HD 4850 X2 modeli haricinde herhangi bir yeni modle duyurmayacağı ifade edilen AMD-ATi'nin aksine Nvidia'nın Kasım sonu veya Aralık başında 55nm üretim teknolojisiyle hazırladığı, yüksek performans segmentine yönelik yeni modellerini duyurması bekleniyor.

Her ne kadar firma cephesinden henüz resmi açıklama yapılmış olmasa da GT200b ve GT206 olarak tanımlanan ve mevcut GT200 yongasının 55nm üretim sürecine dahil edilmiş varyasyonu olacak yeni grafik işlem biriminin güç vermesi beklenen GeForce GTX 270 ve 290'ın yıl bitmeden pazara giriş yapması bekleniyor.

Yeni üretim teknolojisi sayesinde fabrikasyon sürecinde maliyetlerin daha düşük, verimliliğin ise daha yüksek olacağı yeni GTX 270 ve 290'ın GeForce GTX 200 serisinin mevcut çözümlerine göre güç tüketimi, ısı ve saat hızı gibi konularda daha iddialı olması bekleniyor. Çin merkezli PC Inlife sitesinde yayınlanan yeni bir resmin GeForce GTX 290'a ait olduğu iddia ediliyor.

Yayınlanan resimde G200-302-A2 kodlu GPU görünüyor ki bunun 55nm GT200b olduğu söyleniyor. Belirttiğimiz gibi henüz Nvidia resmi bir açıklama yapmadı ama yıl bitmeden güncel ürün gamını 55nm üretim sürecine dahil etmeyi hedfleyen firma, GeForce GTX 200 serisini de bu adım ile daha rekabetçi ve iddialı bir konuma taşımayı hedefliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim