Anlık Bildirim

Nvidia'nın 55nm GT200 sessizliği devam ediyor

Nvidia'nın 55nm GT200 sessizliği devam ediyor

En son geçtiğimiz ay içerisinde parlel işlemci takviyesiyle güçlendirilen GeForce GTX 260 216 modelini kullanıma sunan Nvidia'nın GT200 gpu'sunun 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanacak yeni varyasyonlarına yönelik sessizliği devam ediyor.

Yaz aylarında Eylül ayında hem 55nm GT200 gpu'sunu duyuracağı hem de Big Bang II olarak tanımlanan Forceware 180 sürücülerini yayınlayacağı konuşulan Nvidia an itibariyle her iki adımı atabilmiş olmasa da firmanın çalışmaları devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere Nvidia'nın iş ortaklarından ELSA'nın açıkladığı yol haritasına daha önceki haberlerimizde değinmiştik. Eğer Nvidia herhangi bir değişikliğe gitmediyse muhtemelen önümüzdeki ay içerisinde 55nm GT206 gpu'su kullanıma sunulacak.

55nm üretim teknolojisine geçiş ile birlikte hem güç tüketimini aşağı çekmeyi hem de saat hızlarını arttırmayı planlayan Nvidia, kullanıma sunacağı yeni amiral gemisiyle ATi'nin HD 4870 X2 modelini vurmayı hedeflerken ATi ise 4870 X2'nin yerini koruyacağını düşünüyor.

Tüm bu gelişmelere ek olarak Nvidia muhtemelen 55nm GT206 gpu'sunun çiftini kullanarak yeni bir "GX2" modeli hazırlayabilir. Bu yöndeki bilgiler her ne kadar iddia konumunda olsa da Nvidia'nın bu yönde bir adım da atabilir.

Ekran kartı pazarında, özellikle de performans segmentinde şu an için sessizlik hakim. Fakat Ekim sonu veya Kasım ayı ile birlikte rekabet yeniden hız kazanbilir. Zira Nvidia'nın yanı sıra AMD-ATi de Radeon HD 4850 X2 ve Radeon HD 4830 modellerini hazırlamakla meşgul.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim