Anlık Bildirim

Nvidia'nın GTX'inden önce S3 Chrome 440 GTX geldi

Önümüzdeki Haziran ayının donanım dünyası açısından önemi büyük. Özellike arka arkaya anons edilmesi beklenen yeni nesil grafik kartları ana gündemi oluşturacak gibi görünüyor. AMD-ATi Radeon HD 4800 serisini lanse etmeye hazırlanırken Nvidia ise GT200 tabanlı GeForce GTX 200 serisini endüstrinin beğenisine sunacak. Fakat her iki üreticiden önce S3 elini çabuk tuttu ve özellikle Nvidia'dan önce davranarak kendi GTX çözümünü bugün itibariyle resmen duyurdu. Firma Chrome 440 GTX modeliyle 70$ altını hedef alan segmentte başarılı olmayı umuyor.

Chrome 400 serisi ile dahili olduğu fiyat segmentinde iddialı olacağının sinyallerini geçtiğimiz aylarda veren firma bugün yeni nesil grafik işlemci ailesinin son temsilcisi olan Chrome 440 GTX'i de anons etti. 65nm üretim teknolojisi ile hazırlanan yeni grafik çözümü yüksek tanımlı videolara yönelik olarak sağladığı donanımsal hızlandırmanın yanı sıra DirectX 10.1 desteğiyle de dikkat çekiyor. Özellikle AMD-ATi'nin Radeon HD 3400 ve Nvidia'nın GeForce 8400 serilerine rakip olan Chrome 440 GTX'i temel özellikleriyle yakından tanıyalım.

Chrome 400 serisinin diğer üyeleri gibi Chrome 440 GTX de 64-bit bellek veri yolunu destekliyor. Firmanın GDDR3 bellek kullanımını uygun gördüğü grafik kartı her ne kadar AMD-ATi'nin çözümlerinden önce olmasa da giriş seviyesinde Nvidia'dan önce DirectX 10.1 desteği sunmaya başlayarak en azından dikkat çekmeyi başardı diyebiliriz. Chrome 430GT'nin yayınlanan ve bizimde sizler ile paylaştığımız test sonuçları S3'ün geldiği noktayı gözler önüne sermişti. Ortaya çıkan sonuçlarda Chrome 430GT, oyun testlerinde de rakiplerinden geri kalmıyor ve hatta geçebiliyordu. 440 GTX de bu durumu pekiştirmek üzere kullanıma sunuluyor.

Belirttiğimiz üzere 64-bit bellek veri yolu ve GDDR3 bellek desteği ile gelen ekran kartının grafik işlemcisi 725MHz'de görev yapıyor. PCI Express 2.0 uyumlu olan ve Chromotion HD 2.0+ teknolojisi ile desteklenen 440 GTX, yüksek tanımlı videolara yönelik olarak Full HD desteği sunarken hızlandırma yapabildiği video formatları arasında H.264, MPEG-2, MPEG-4, VC-1, WMV-HD, ve AVS yer alıyor. Öte yandan güç tüketimine de önem veren S3, yeni grafik çözümünü PowerWise teknolojisi ile desteklenmiş durumda.

Nvidia'nın GTX'inden önce S3 Chrome 440 GTX geldi

PowerWise teknolojisi ile desteklenen Chrome 440 GTX, sofistike algoritmalar ve güç kontrol mekanizması sayesinde performans ve güç tüketimi arasında ideal dengeyi kurmayı hedefliyor. Özellikle maliyet odaklı sismtemler ve çoklu ortam bilgisayarlarında (HTPC) kullanılmak üzere hazırlanan Chrome 440 GTX, 430GT'nin eleştirilen noktalarından birini tamamlayarak doğal HDMI desteğiyle birlikte geliyor. Öte yandan S3, teknoloji olarak DisplayPort arabirimine destek verdiklerinin de altını çiziyor.

Son olarak kartın performansından da bahsetmekte yarar var. Henüz duyurusu yeni yapılan grafik çözümünün detaylı test sonuçları yayınlanmış olmasa da S3, AMD-ATi'nin Radeon HD 3470 modeli ile 3DMark 2006 üzerinde yapılan karşılaştırmanın bir tablosunu da yayınladı. Firmanın test sonucuna göre en azından 3DMark 06'da Chrome 440 GTX, Radoen HD 3470'den yaklaşık %10 daha hızlı olmayı başarıyor. Yaklaşık 70$'lık etiket fiyatı üzerinden kullanıma sunulmakta olan Chrome 440 GTX, S3'ün online mağazasındaki yerini de almış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim