Anlık Bildirim

OQO'dan OQO Model 01 Ultra Personel ; Cebinizdeki PC

Eğer Pocket PC kullanıyor ve Windows Mobile işletim sisteminin yetersiz geldiğini düşünüyorsanız o zaman birde Windows XP'yi deneyin! Amerika bazlı bir firma olan ve Windows XP işletim sistemini taşınabilir cihazlara adapte etme üzerine araştırmalar yapan OQO, OQO model 01 Ultra Personal isimli Windows XP işletim sistemine sahip cep bilgisayarı için ön sipariş almaya başladı.

1GHz Transmeta Crusoe TM5800 serisi işlemcisi, 20GB sabit diski, 256MB belleği, 800x480 piksel çözünürlükte 5'' LCD ekranı, Bluetooth, 802.11b kablosuz ağ bağlantısı, FireWire ve USB 1.1 portları bulunan Windows XP Pro yüklü olarak gelen modelin satış fiyatı yaklaşık olarak 2200$ civarında. 12.5 x 9 x 2.3 cm boyutlarında ve 400 gram ağırlığında olan ürünün, ekranın altına doğru sürülüp açılan, numerik tuş takımı ve üzerine fare yönetimi için mini joystik konumlandırılmış bir de klavyesi bulunmakta. Ürünün USB ve FireWire çıkışları içermesi sayesinde bilgisayar özellikleri dışında fotoğraf makinanız için yedekleme ünitesi olarak kullanmanızda olası.

Beraberinde masa üstü standı ve özel ara bağlantı kablosu yardımıyla OQO Model 01 Ultra Personal istenirse harici bir monitöre, klavyeye ve fareye bağlanarak masa üstü bilgisayarı gibi de kullanılabilmekte. Ürünün üzerinde video çıkışı ve dahili hoparlör bulunmamakta. Ses için üzerinde 3.5mm stereo kulaklık çıkışı bulunmakta. Ürünün kutusu içersinde şarj cihazı, masa üstü standı, harici cihazlarla (mobitör klavye vb) bağlantısını sağlayan ara kablosu ve stylus kalem çıkmakta.

OQO model 01 Ultra Personal, tekrar şarj gerektirmeden 135 dakika boyunca kullanılabiliyor. Bu süre belki yolculuklarınız sırasında işlerinizi yürütmeniz için yeterli olmayabilir fakat Pocket PC'ler ile karşılaştırıldığında yaptığı işe göre normal sayılabilecek bir süre. Ürün ile beraber bir de stylus kalem gelmekte, fakat OQO model 01 Ultra Personal'ın ekranı dokunmatik değil bu yüzden parmak dokunmalarını ve benzeri dokunuşları algılayamıyor, sadece özel kalemi ile birlikte kullanılabiliyor. Ürün ayrıca Windows XP Tablet PC Edition kullanmadığı için gelişmiş el yazısı tanıma ve ekranı döndürebilme avantajlarından yararlanamıyor.

Herhangi bir Pocket PC'den büyük fakat en ince diz üstü bilgisayardan daha küçük olan OQO Model 01 Ultra Personal, belki batarya ömrü açısından kullanıcıları tatmin edebilecek düzeyde değil fakat bünyesinde barındırdığı özellikler ile bir çok kişinin ilgisini çekebilecek bir ürün. Aynı fiyat katagorisinde Sony'nin VGN-U750P'sine göre oldukça düşük özellikleri olan OQO Model 01 Ultra Personal, sadece büyük ve kullanışlı klavyesi ile rakibine göre bir alternatif oluşturuyor.

Eğer sürekli yolculuk yapıyor ve beraberinizde Internete bağlanabileceğiniz, Ofis uygulamalarınızı tam randımanlı çalıştırabileceğiniz bir bilgisayar bulundurmak istiyorsanız Sony'nin VGN-U750P'sini, OQO'nun Model 01 Ultra Personal'ını ve Sharp'ın küçük diz üstü bilgisayarı Actius MM20'sini mutlaka seçenekleriniz arasında değerlendirin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim