Anlık Bildirim

Pioneer'dan 299$'a Blu-ray okuyucu, Samsung'dan Q1 Ultra UMPC; daha küçük, daha hızlı, daha ucuz

Pioneer'dan 299$'a Blu-ray okuyucu

Blu-ray ve HD DVD medya arasındaki çekişmede henüz taraflardan biri diğerine göre büyük bir avantaj veya ivme yakalayamamış durumda. Blu-ray'in yayıngınlaşmasında hızlandırıcı etkisi olacağı düşünülen PlayStation 3 bile eşitliği tam manasıyla bozamadı. Microsoft'un XBox 360 için USB'den takılan ve 199$ gibi oldukça düşük fiyat etiketine sahip bir HD DVD oynayıcıyı piyasaya sürmesi tarafların dengelenmesini sağladı.

Hatta XBox 360'ın HD DVD oynatıcısının aynı zamanda PC uyumlu olması DVD formatına, Blu-ray karşısında büyük bir avantaj da sağladı. Zira Blu-ray oynatıcıların fiyatları 1000$ civarında PC uyumlu okuyucuları ise 500$ seviyelerinde gezerken güçlü bir PC'si olanlar sadece 199$ karşılığında HD DVD filmleri bilgisayarlarında izleyebilme avantajı yakaladılar. Eğer PC'niz güçlü değil ise XBox 360 ve HD DVD oynatıcının toplam maliyeti herhangi bir PC uyumlu Blu-ray oynacıdan çok daha ucuza gelmekte.

Fakat HD DVD'nin yakaladığı bu avantaj yakında Pioneer tarafından bozulacak gibi görünüyor. Pioneer, bu yaz DVD ve DL DVD yazıp okuyabilen aynı zamanda tek katman ve çift katman Blu-ray medyaları da okuma kabiliyetine sahip PC uyumlu bir sürücüyü 299$ fiyat etiketi ie piyasaya sürmeyi hedefliyor.

BDC-2202/BDC-202 kod isimli DVD yazıcı ve Blu-ray okuyucu karma ürün, bilgisayar ile PATA arabirimi üzerinden haberleşiyor ve 12x hızında DVD±R medyaları, 6x hızında DVD±RW medyaları, 4x hızında ise DVD±R DL medyaları okuyup yazabiliyor. Sürücü Blu-ray disk tarafında ise BD-ROM ve BD-R/-RE medyalar için 5x, BD-R DL ve BD-RE DL medyalar içinse 2x okuma hızına sahip.

Haziran ayında kullanıcılar ile buluşacak olan okuyucu, 199$'lık HD DVD okuyucuya göre pahalı kalıyor olsa da şu an için en uygunu 500$ seviyesinde olan PC uyumlu Blu-ray medya okuyucular arasında hem fiyatı hem de Blu-ray medyaları okuma yanında DVD yazma yeteneğini de içeriyor olmasıyla büyük ilgi görecektir. Bakalım HD DVD tarafında benzer bir atağa gerek duyulacak mı?

Samsung'dan yeni nesil UMPC Q1 Ultra; daha küçük, daha güçlü, daha ucuz

Intel'in geçtiğimiz sene lansmanını gerçekleştirdiği UMPC platformu, kullanıcılara bir PDA'nın taşınabilirliğini ve dizüstü bilgisayarın fonksiyonelliğini bir arada sunmayı amaçlıyor. Samsung, UMPC platformunun en aktif destekçilerinden biri ve platformun lansmanında Q1 isimli UMPC'si ile hazır olan firma, Q1'in geliştirilmiş versiyonu Q1 Ultra ile yola devam ediyor.

7" boyutlarında 1024 x 600 piksel çözünürlüğe sahip LED aydınlatmalı dokunmatik ekran, en az 4.5 saat pil ömrü, 1GB DDR2 bellek, 600MHz veya 800MHz hızında çalışan Intel A110 (Stealey) işlemci, 60GB sabit disk, 1.3MP entegre dijital kamera gibi donanımsal özellikleri bulunan Q1 Ultra, Wi-Fi ve Bluetooth 2.0+EDR kablosuz erişim teknolojilerini de bünyesinde barındırıyor. Ayrıca 3G ve HSDPA gibi cep telefonu ağı üzerinden hızlı bilgi transferi sağlayan teknolojiler için destek de kullanıcının seçimine bırakılmış.

Pioneer'dan 299$'a Blu-ray okuyucu, Samsung'dan Q1 Ultra UMPC; daha küçük, daha hızlı, daha ucuz

228 x 124 x 24 mm boyutlarında 680 gram ağırlığında olan Q1 Ultra, ekranın sağına ve soluna 2 parça halinde yerleştirilmiş olan QWERTY klavyesiyle, UMPC'lerde dokunmatik ekran yardımıyla yazı yazmada güçlük çekenlere kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda yerleşik fare fonksiyonuyla dokunmatik ekrana gerek kalmadan cihazı kontrol edebilmek de mümkün. Intel GMA 950 entegre grafik çözümünden yararlanan Q1 Ultra, 1 VGA, 3 USB, ethernet, mikrofon ve kulaklık giriş çıkışlarına da sahip.

Windows XP Tablet PC edition ve Vista Home Premium işletim sistemi seçenekleriyle piyasaya sunulacak ürün için 799$ önerilen satış fiyatı belirlenmiş durumda. Q1 Ultra'nın taşıdığı özelliklerle UMPC'ler için bir devrim olduğunu söyleyemesek de ürünün UMPC'lerde ideal olana (en küçük, en hızlı, en uzun süre pil ömrüne sahip vb.) doğru giderken yeni ve ilgi çekici bir model olduğu kesin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim