Anlık Bildirim

Plextor dan SATA DVD yazıcı PX-716SA

Plextor en son DVD yazıcısı PX-716SA yı piyasaya sürdü. PX-716SA nın en önemli özelliği Serial ATA (SATA) arabirimini kullanıyor olması... PX-716SA +/- medyalara ve Dual Layer medyalara yazabilmekte.

Plextor'un akıllı yazma teknolojisi adını verdiği teknik, yazım esnasında oluşabilecek hataları en aza indirmeye yardımcı oluyor. Her ne kadar 16X hızında yazma yeteneğine sahip olsa da, firma tarafından tavsiye edilen kullanım, 8X hızında DVD+R medyalara yazılması; bu şekilde 4.7 GB lık bir bilgiyi DVD ye aktarma süresi 8 dk kadar sürüyor.

PX-716SA DVD+R ve DVD-R medyalara 16X, DVD+R çift katman medyalara 4X, DVD+RW medyalara 8X, DVD-RW medyalara 4X, CD-R medyalara 48X ve CD-RW medyalara 24X hızında yazabilmekte. DVD leri okuma hızı 16X iken CD leri 48X hızında okuyor. Cihazda 8MB Buffer hafıza bulunmakta. Eğer SATA bir sürücü istemezseniz PX-716A modelide piyasaya sürülmüş durumda.

Serial ATA arabiriminin hızla yaygınlaşması ve bord üreticilerinin yeni ürünlerinde 2 den fazla SATA bağlantı noktası sunmaları kasa içinde hava akışını önleyen ve kurulum esnasında zorluklar çıkaran IDE kablolarından kurtuluşumuzu oldukça erken sağlayacak. Getirdiği bağlantı ve hız avantajları, kolay kurulum, Slave veya Master tanımlama gibi zorunlulukları ortadan kaldıran Serial ATA bağlantı arabirimi kullanan optik cihazların bundan sonra sıkça piyasada yer alacaklarını söylemek zor değil.

Cihazın yanında ek olarak kullanıcıya sunulan yazılımlar Roxio Easy Media Center 7, Basic DVD Edition'dan ibaret ayrıca Plextor Tools yazılım paketi içinde gelen GigaRec sayesinde 700 MB lık bir CD ye 1 GB veri yazmakta mümkün. Tabi bu diğer optik cihazlarla ne kadar uyumlu olur tahmin etmek zor. Yurt dışı fiyatı 190$ civarı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim