Anlık Bildirim

PowerColor, 1GHz'de çalışan iki yeni Radeon HD 4890 hazırladı

PowerColor, 1GHz'de çalışan iki yeni Radeon HD 4890 hazırladı

Sapphire'in Radeon HD 4890 Atomic modeliyle ilgili haberimizde MSI, PowerColor ve XFX gibi isimlerin de 1GHz'de çalışan Radeon HD 4890 modelleri üzeriinde çalıştığını belirtmiştik. Bahsi geçen isimlerinden PowerColor, grafik işlemci çalışma hızı 1GHz'e çıkartılan iki yeni model duyurdu. Firmanın ZEROtherm soğutuculu yeni ekran kartlarında GPU hızı 160MHz'lik artış ile 1010MHz'e, bellek hızı ise efektif anlamda 500MHz'lik artış ile 3900MHz'den 4400MHz'e çıkartılmış.

55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV790 GPU'sunun güç verdiği ekran kartlarında 1GB GDDR5 bellek bulunuyor. 256-bit bellek veri yolu desteğine ve 800x paralel işlem birimine sahip olan ekran kartları, Unified Video Deocoder 2.0 teknolojisiyle yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma yapabiliyorlar. Destek veren anakartlarda Crossfire X kurulumlarına da olanak tanıyan DirectX 10.1 destekli modeller arasındaki farkı ise kutu içerikleri beliriyor.

1GHz'de çalışan yeni ekran kartlarından biri standart kutu içeriği ile gelirken, PCS++ HD 4890: Battle Forge Edition modelinin kutu içeriğine ise EA'nin güncel oyunlarından birisi olan Battle Forge eklenmiş. ZEROtherm tarafından hazırlanan ve ısı iletim teknolojisini temel alan özel soğutucuya ek olarak güncelleştirilmiş PWM tasarımına sahip olan PCS++ serisi yeni ekran kartlarının önümüzdeki günlerde pazara sunulması beklenirken, fiyatları hakkında şimdilik net bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9086 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
radeon, powercolor
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim