Anlık Bildirim

QuietComfort 2 ; Yolculuklarda en üst düzey konfor ve ses kalitesi

Yolculuk esnasında herhalde bir çoğumuzun vazgeçilmezlerindendir taşınabilir müzik çalarlar. Öyleki günümüzde 40GB kapasiteye sahip olan dijital müzik çalarlardan tutunda 50 saat çalma ömrü olan CD çalarlara kadar geniş bir yelpazade kullanıcıya sunulan bu ürünler, yolculuğun sıkıcı havasından bizi kurtarmaya ve en azından kafamızı dağıtmamıza yarayan yegane araçlar.

Fakat yolculuk sırasında çok önemli bir sorun var! dış gürültüler bazen o kadar fazla olabiliyorlarki dinlediğimiz müzikten zevk almamızı önlüyorlar. Özellikle uçak yolculuğu yapanlar bilirler, yoğun bir uğultu heryere hakimdir ve aşırı derecede bir yorgunluğa neden olur özellikle uzun yolculuklarda bu dayanaılmaz baş ağrıları dahi yapabilir.

Bose şirketinin uçak ve benzeri taşıtlarda dış gürültüleri, yaydığı ters yönlü ses dalgaları sayesinde %80 ile %90 arasında kesmeyi başaran yeni QuietComfort 2 kulaklıkları ile hem güzel bir yolculuk hemde kaliteli müzk keyfi vadediyor. Bose şirketi gürültü kesici kulaklar üzerinde çalışmaya, kurucusu Dr. Amar Bose'un 1978 de yaptığı bir trans-Athlantic uçusunda, sunulan gürültü kesici kulaklardan memlun kalmaması ile başlamış. Bose o zamandan beri Amerikan hava kuvvetlerine, orduya ve Amerikan hava yollarına gürültü kesici kulaklıklar üretmekte.

Çalışma mantığı olarak diğer pasif gürültü kesiciler gibi sesi sadece yalıtkan kalın ses emici maddelerle kulaktan uzak tutmak yerine tamamen aktif ve yenilikçi bir yol seçilmiş. Kulaklıkların hemen üstünde bulunan mikrafon dış sesleri dinliyor ve seslerin zıt karşılıklarını kulaklık kabini içinde üreterek bunların etkisiz hale gelmelerini sağlıyor. Böyleyece kulaklarınız dışarıdaki ağır gürültü ve sesten uzak kalıyor.

Yalnız bunu yapabilmek için QuietComfort 2 bir (1) adet AAA pile ihtiyaç duymakta. Cihazın üstünde bir açıp kapama tuşu ve ses engelleyiciyi açıp kapamak içinde bir tuş bulunmakta. Ses engelleme işlemi pil tükettiğinden kullanıcıya bu özelliği açıp kapama seçeneği sunulmuş. Sonuçta otobüste giderken buna ihtiyaç duymayabilirsiniz. Ses önleme seviyesini yüsek ve alcaç olarak belirleyen birde anahtar bulunmakta. Bu anahtar ses önleme gücünü etkilemiyor aslında sadece kulakların çalan müziğin sesini ek bir güçlendirme ile daha kuvvetli hale getirmesini sağlıyor. Buda ek pil tüketimi demek tabi. Yanında gelen ek adaptörler sayesinde çeşitli şekillerde çıkışları olan müzik çalarlara bağlamak mümkün.

QuietComfort 2 ; Yolculuklarda en üst düzey konfor ve ses kalitesi
QuietComfort 2 ; Yolculuklarda en üst düzey konfor ve ses kalitesi

181 gram olan ağırlığı ise taşıdığı özellikler düşünüldüğünde pekte fazla değil. Özellikle oldukça rahat olan tasarımı ve gürültüden uzak bir müzik keyfi oldukça etkileyici. Yanlız kulaklıkta anlaşılması gereken olay, gürültü kesicinin yoğun motor gürültüsü yada dışarıdaki toplam araç yoğunluğunun yada insanların neden olduğu uğultuyu kesmesi, kısaca uçakta giderken yanınızdaki insanların konuşması değilde en etkin şekilde uçağın motorunun yarattığı uğultudan kurtuluyorsunuz.

299$ olan yurt dışı satış fiyatı her ne kadar bir kulaklık için fazla dursada. Uçak yolculuğu yapanlar için herhalde işkenceden kurtulmanın ufak bir bedeli gibi görünecektir. Sağladığı %80 ile %90 arası üstün gürültü kesme oranı ile oldukça başarılı olan QuietComfort 2 ses kalitesi ilede size olabildiğince iyiyi sunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim