Anlık Bildirim

Sahte Sennheiser CX 300 kulaklıklara dikkat edin!

Geçtiğimiz hafta içerisinde Metan tarafından gönderilen bir e-posta; donanimhaber.com forumlarının, kullanıcıları ve firmaları bir araya toplayan büyük bir habitat halini aldığına bir kez daha şahit olduk. Sennheiser, Neumann, K+H gibi özellikle ses sistemleri üzerine uzmanlaşmış firmaların Türkiye temsilciliğini yapan Metan, bize gönderdiği e-postada: son zamanlarda Sennheiser marka CX 300 kulaklıkların sahtelerinin, açık arttırma sitelerinde ve ikinci el ilan sitelerinde satılarak kullanıcıların mağdur edildiğini mağdur olmuş kullanıcıların, forumlarımızda konular açarak dertlerini dile getirdiğini ve Sennheiser'ın Türkiye temsilcisi olarak bu konuda mağdur olmuş kullanıcılara erişerek mağduriyetlerini gidermek istediklerini anlatıyordu.

Açıkçası Metan'ın kullanıcıların mağduriyetlerini gidermek istiyoruz sözü bizleri şaşırttı. Nasıl giderilebilirdi ki? Uygun fiyatla orijinal kulaklıklar sunularak mı? Yoksa uygun taksit seçenekleriyle kullanıcıların ödemesini kolaylaştırarak mı giderilecekti bu mağduriyet. Metan'dan bu konuya açıklık getirmesini istedik. Firmadan gelen cevap sevindiriciydi. Zira Metan, mağdur olmuş 5 kullanıcı belirlememizi ve bu kullanıcılara orijinal Sennheiser CX 300 kulaklıkların ücretiz olarak gönderileceğini bildirdi.

Bu vaadini içeren e-postasının hemen ardından ise ürünleri bize kargoladı ve konuya olan hassasiyetini ortaya koydu. Şu ana kadar açık arttırma sitelerinden veya ikinci el ilanları ile sahte CX 300 alarak mağdur olmuş üyelerimizle irtibata geçerek orijinal Sennheiser CX 300 lerini ulaştırdık. Bu hem şanssız hem de şanslı üyelerimiz ilk başta inanmakta zorlansalarda ellerine orijinal Sennheiser CX 300'leri geçince aradaki farkı görerek hem yaptıkları hatayı anladılar hem de Türkiye temsilcisi Metan'ın konuya olan hassasiyetine ve kullanıcılara olan bu yakınlığına en az bizim kadar şaşırdılar.

Biz de mağdur olanların sayısını görünce sahte Sennheiser CX 300 kulaklık almaktan nasıl korunabileceğiniz ile ilgili bir yazı hazırlamayı uygun gördük. Tabii bu kulaklıkların orijinallerini almak istiyorsanız en kolay yol Metan'ın önerdiği satıcılardan ürünü temin etmek fakat bu tip bir imkanınız yoksa bu yazımızı okuyarak sahte kulaklıklarla orijinaller arasındaki farkları az çok ayırt edecek seviyeye gelebilirsiniz.

Kutulama:

Yukarıdaki fotoğrafta orijinal ve sahte Senheiser CX 300 kulaklıkların kutulanma şekillerini görüyoruz. Soldan ikinci olan yani ilk sahte ürünün kutulaması orijinale oldukça yakın fakat 3. kutulama şekli içler acısı. En sağdaki kutulama şekli yetkili satıcılardan alış veriş yapmayarak nekadar büyük bir risk alındığını açıkça ortaya koyuyor. Açık arttırma siteleri veya ikinci el ilan sitelerinde sırf fiyatı ucuz olduğu için yurtdışından getirilmiş kaçak ürün alma riskine girerseniz bu tip kötü süprizlere hazırlıklı olun.

Sennheiser CX 300 ün orijinal kutusu sahtesine göre daha koyu ve renkler daha doygunlar. Sahte ürünün kutusu ise sanki güneş altında uzun süre kalmış gibi renkler solmuş ve tonlar daha açık. Gerisinde ise kutu içeriğinin paketlenme tarzı haricinde ne yazık ki fazla fark yok. Bu işi yapan dolandırıcılar kutulama konusunda ortalamanın üzerinde iş çıkartmışlar. Fakat kutulamanın şekli aynı olsa da kulaklıkların açık bir şekilde görülebiliyor olması bize bir avantaj sağlıyor. Orijinal Senheiser CX 300'lerin kasa yapıları ve kablolamarında sahteleri ile arasında bir çok farklılık mevcut.

Ürünün kasa yapısında ilk dikkat çeken şey Sennheiser'ın logosu ve kulakların yönlerini belirten R-L harfleri oluyor. Yukarıdaki fotoğrafta rahatça görülebileceği gibi sahte ürünlerde logo yazısı daha küçük ve neredeyse silinmek üzere.

Sahte ürünler ayrıca kasa işçiliğinde de kendilerini ele veriyorlar. Dikkat ederseniz sahte ürünün kasasında bariz birleştirme hataları mevcut. Ayrıca kulaklığa gelen kablonun kırılmaması ve uzun ömürlü olması için yerleştirilmiş olan koruyucu kalın plastik bile orijinaline göre bariz farklar içeriyor.

Kasa yanında sahte ürünlerde kulak tıkaçları da olabildiğince kalitesiz imal edilmişler. orijinal kulaklıkla birlikte gelen kulak tıkacı ile sahtesi arasındaki fark rahatlıkla görülebilir. Orijinal olan hem daha kalın hem de malzeme kalitesi sayesinde şeklini muhafaza edebiliyor. Sahte olan ise gelişi güzel yapılmış. Ses yalıtımı orijinaline göre yarı yarıya daha düşük ve malzeme kalitesi hiç güven verici değil. Bu tip sahte ürünlerde bir diğer problem ise plastik malzemenin kanserojen maddeler içerme olasılığı taşımasıdır. Zira sahte ürünler hiç bir denetimden geçmeden kaçak getirilmekteler.

Sennheiser CX 300 kulaklıkların sahtelerinin ayırt edilmesi için gerekli olan bilgileri vermeye çalıştık. Orijinal kulaklık ile sahte kulaklık arasındaki ses kalite farkından söz etmek gerekirse sahte kulaklıkların ses kalitesi işportada satılan kulaklıklardan farksızlar. Sahteler, Sennheiser CX 300'lere sadece şeklen biraz yaklaşabiliyor. Gerisinde orijinal ürünle yakın uzak alakaları bulunmamakta.

Sizlere tavsiyemiz hiç riske girmeden Türkiye temsilcisi Metan'ın önerdiği alış veriş sitelerinden kulaklıkları temin etmeniz olacaktır. Unutmayın kaliteli müzik deneyimini sadece orijinal ürünlerle yaşayabilirsiniz. Yazının sonunda Metan'a gösterdiği incelikten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten beklenmeyecek bir incelik göstererek forumlarımızda sesini duyuran üyelerimizin mağduriyetlerini giderdiler. Umarım bu yazı Sennheiser ürünlerini satın almak isteyen kullanıcılara bir örnek teşkil eder ve kaçak ürünlerden uzak dururlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim