Anlık Bildirim

Saitek'den kablosuz gamepad ; P3000

Bilgisayarı genel olarak eğlence ve oyun amaçlı kullanan bir çok kişi çevre birimlerine, en az donanım parçaları kadar önem verir. Oyunlarda güzel bir klavye, hassas bir fare FPS ve strateji oyunlarında oldukça fayda sağlarken, iş platform ve spor oyunlarına geldiğinde oyun konsolları ile birlikte ortaya çıkan gamepad lerin sağladığı kolaylık ve rahatlık hiç bir şeyle değişilmez.

Gamepad ler, ele tam oturmaları, iki eli aynı anda kullanma olanağı sağlamaları ve fonksiyon tuşlarına hızlı bir şekilde erişilebildiklerinden oyunculara oldukça fazla olanak sunmaktalar. Gamepad'ler her ne kadar oyun konsolları ile hayatımıza girselerde, PC'ler içinde bir çok marka altında üretilen oldukça fazla gamepad modeli mevcut.

Oyun kontrolleri üretme üzerine oldukça deneyimli bir firma olan Saitek, P3000 Wireless Gamepad ile sizlere yeni nesil konsollarda standart halini alacak olan kablosuz gamepad'lerle oyun oynama keyfini şimdiden sunuyor.

Saitek P3000, 8 adet programlanabilir fonksiyon tuşu, 2 tane aynı zamanda tuş görevide gören analog kontrol ünitesi, bir adet shift tuşu ve analog aktif/kapalı tuşu içeriyor. Shift tuşuna basıldığında gamepad üzerindeki bütün tuşlar daha önceden belirlenen diğer görevlerini yapıyorlar, tekrar shift tuşuna basıldığında ise tuşlar normal fonksiyonlarına geri dönüyorlar. Kısaca Shift tuşu sayesinde 20 adet programlanabilir fonksiyon tuşuna sahip oluyoruz. Gamepad ile birlikte gelen yazılım sayesinde tuşlara istediğimiz fonksiyonları atamak olası.

Gamepad ile birlikte 2 adet şarj edilebilir pili kurulum CD'si ve masa üstü istasyanu gelmekte. Masa üstü istasyonu, kullanmadığınız zamanlarda gamepad'in dağınıklık yaratmasını önlüyor, kullanılmayan pilin şarj edilmesi işlemini üstleniyor ve aynı zamanda gamepad in bilgisayar ile haberleşmesinde alıcı anten görevi görüyor. Masa üstü istasyonu üzerinden gamepad in hangi frekanstan haberleşeceğini belirlemek mümkün, A ve B konumları bulunan frekans seçenek tuşu sayesinde, 2 adete kadar P3000'i kablosuz olarak sorunsuz şekilde kullanmak mümkün. Masa üstü istasyonu bilgisayar ile bağlantısını USB portundan sağlamakta ve herhangi ek bir güç kaynağına ihtiyaç duymadan USB den aldığı güç ile pilleri şarj edebilmekte.

Game pad üzerinden sinyal gücü ve pil şarj durumu gözlenebiliyor. Bu sayede oyunun en heyecanlı bölümünde pil bitmesi ve ya fazla uzaklaşmanız nedeni ile iletişim eksiklikleri yaşamadan oyun oynayabiliyorsunuz. Saitek P3000'in force feedback desteği bulunmamakta. Neredeyse bütün yeni oyunlar, oyunculara sanal ortamdaki tepkileri force feedback sayesinde hissettirebiliyorlar. Belki pil ömrü açısından ve gamepad'in hafifliği bakımından bu teknolojinin olmayışı bazı faydalar sağlamış olabilir ama son medel bir üründe kullanıcılar bütün teknolojileri bir arada görmek istiyorlar.

Gamepad, 10 metreye kadar sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor ve tek şarjda kesintisiz olarak 8 saat oyun süresi sunuyor. Bütün gününüzü oyunlarla geçiren biriyseniz iki pille 16 saat boyunca sadece bir kez pil değişikliği yaparak oyun oynamaya devam edebilirsiniz. Gamepad'in PC ile haberleşmek için RF sinyalleri kullanıyor olmasıda olası kesiklikleri ve iletişim bozukluklarını tamamen önlüyor.

İncelemesi yapılan sitelerde oldukça hafif ve rahat olduğu belirtilen Saitek P3000'in yere düşme gibi durumlarda da hemen bozulmayacak sağlam bir yapıya sahip olduğu belirtiliyor. Gamepad yurtdışında 30$ gibi bir ücretle satılmakta.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim