Anlık Bildirim

Samsung NC20; VIA Nano işlemcili netbook satışa sunuldu

Samsung NC20; VIA Nano işlemcili netbook satışa sunuldu

Maliyet odaklı mini-bilgisayarlara yani netbook'lara olan ilginin her geçen gün artması ve yüksek satış rakamlarına yönelik projeksiyonların araştırma kuruluşları tarafından arka arkaya açıklanması pek çok sistem üreticisinin ilgisini çekmeye devame diyor. Satılmakta olan netbook bilgisayarların çok büyük bir kısmında Intel'in Atom platformu kullanılıyor olsa da alternatif çözümler de yok değil. Zira sektörün söz sahibi isimlerinden Samsung'un ilk defa geçtiğimiz Şubat ayında gösterdiği VIA tabanlı yeni netbook raflardaki yerini almaya başladı.

Samsung'un NC20 isimli netbook modeline ait ilk detayları daha önce sizlerle paylaşmıştık. Firmanın 1280x800 piksel çözünürlüğünü destekleyen 12.1" ekranlı yeni netbook modeli NC20'de, VIA'nın en güncel mobil platformuna yer veriliyor. 1.3GHz'de çalışan Nano işlemcisinin güç verdiği mini-bilgisayar, 1GB sistem belleği ve 160GB'lık sabit disk bulunuyor. Kullandığı platform gibi ekran boyutuyla da diğer pek çok netbook modelinden ayrılan Samsung NC20'de 6 hücreli pil kullanıldığı belirtiliyor.

Kablosuz iletişim için WiFi ve Bluetooth teknolojilerini destekleyen Samsung NC20'nin grafik yükünü ise VIA'nın DirectX 9 destekli entegre grafik çözümlerinden Chrome9 HC3 karşılıyor. İşletim sistemi olarak Windows XP Home'un eşlik ettiği netbook'ta ayrıca üç adet USB 2.0 portu, VGA konnektörü, 1.3MP çözünürlüğünde entegre internet kamerası ve çok kart okuyucusu gibi detaylar da bulunuyor. Samsung'un üzerine kurulduğu platformla dikkat çeken yeni netbook modeli NC20, Newegg'de yaklaşık 550$'lık fiyatla satışa sunuldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim