Anlık Bildirim

Samsung P207; Siz konuşun o yazsın!

Las Vegas CES Show yılın en önemli fuarlarından biriydi. Bir çok dünya çapındaki elektronik ve bilgisayar sekteründeki üretici firmanın, son model cihazları ve gelecek tarihlerde çıkacak olan prototip cihazları bu fuarda kullanıcılara tanıtıldılar. Bu çapta bir fuar sonrası en çok mutlu olanlar herhalde biz haber editörleridir, zira yazacak ve tanıtacak bir çok son teknoloji ürün hakkında az da olsa bilgiler gün yüzüne çıkmış oldu.

Samsung'un P207 modeli telefonuda 2005 CES Show da tanıtılan ve büyük ilgi ile karşılanan ürünlerden biri. P207 yi diğer telefonlardan ayıran özellik, kullanıcıya SMS mesajlarını sesli olarak oluşturma imkanı tanıması. Speech-to-text olarak adlandırılan bu teknoloji sayesinde telefon kullanıcının söylediği kelimeleri yazılı hale getiriyor. VoiceSignal Technologies tarafından geliştirilen VoiceMode(TM) yazılımı sayesinde gerçekleşen bu işlem henüz tam olgunluğa erişmemiş olsada umut vadediyor ve bir kaç denemeden sonra söylediklerinizi telefonun yazıya dönüştürmesi işini hatasız yaptırabiliyorsunuz. Şu an için sadece ingilizce kelimeleri anlasada Samsung P207 gerçekten telefon dünyasında büyük bir gelişme ve yaratıcı bir adım.

Samsung'un ilk EDGE destekli telefonu olan P207, 262k renkli TFT bir ekrana ve 65k renkli TFT bir dış ekrana sahip. Şu an için dış gürültülerden etkilenen ve hızlı konuşmaları anlamayan bu telefon ileride filmlerde izlediğimiz rahatlıkta donanımlarla sesli iletişim kurulabileceğinin ve bunun için fazla beklemeyeceğimizin bir işareti aslında. Telefon henüz prototip olduğundan daha fazla bilgi bulmak mümkün değil.

Gün geçtikçe gelişen teknoloji şu an için hayal edebileceğimizden bile hızlı ilerlemekte ve bir çoğumuzun imkansız diye baktığı bir çok şey bu gün sıradanlaşmış durumda. Sesle iletişim teknolojisi ile birlikte görüntü tanıma ve optik karakter tanıma (OCR) teknolojisi bu gün cebimize sığan bu küçük cihazlarda kullanıma başlamış durumda. Bakalım önümüzdeki sene henüz emekleme aşamasında olan bu teknolojiler ne kadar yol almış olacaklar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim