Anlık Bildirim

Samsungdan gelecek nesil taşınabilir cihazlar için 1 Gb OneNAND Flash hafıza modülleri

Samsung geçtiğimiz günlerde 1Gigabit (Gb) OneNAND TM Flash hafıza ünitesini 90nm üretim teknolojisini kullanarak başarılı bir şekilde ürettiğini duyurdu.

Samsung tarafından geliştirlen bu yüksek kapasiteli OneNAND hafıza modülü Samsung un hafıza modülü pazarında rakiplerine karşı avantajlı duruma geçmesini sağlayacak. Multimedia uygulamalarda yüksek performansın ön planda tutulduğu modüller gelecek nesil taşınabilir cihazların hafıza sorunlarını şimdiden çözümlemiş oluyor.


Samsung un OneNAND hafıza modülleri, yeni Unified Storage concept teknolojisi ile üretiliyorlar, bu teknoloji NOR hafıza modüllerinin yüksek veri okuma hızını, NAND hafıza modüllerinin yüksek kapasitesi ile birleştiriyor.

OneNAND hafıza modülleri desteklediği 66MHz eş zamanlı hafıza hızı ve ön bellek okuma özelliği sayesinde çok ileri düzey bir okuma performansına sahip bu değer tam 108MByte / sn. 1 Gb OneNAND Flash hafıza modülü standart NAND tipi Flash hadızalara göre 4 kat daha hızlı.

Dijital görüntüleme cihazlarında kullanılan ardıl çekim kabiliyetleri, kullanılan DRAM ön bellek boyutu ile kısıtlılardır. Görüntü önce bu ön belleğe depolanır ve nispeten daha yavaş olan hafıza modülüne yazılır. 1 Gb OneNAND ın sağladığı 10MBps lik bant genişiliği sayesinde ön belleğe gerek kalmaksızın 5 Megapixel büyüklüğündeki resimler ile hafıza doluncaya kadar ardıl çekim yapıla biliyor veya VGA çözünürlükte (640x480) video kaydına olanak sağlıyor.

OneNAND ayrıca geliştirilmiş güvenlik özellikleri ilede geliyor. Bir OTP bloğu veri hırsızlıklarının önüne geçmek için hafıza modülüne dahil edilmiş. Bu kilit sistemi işletim sistemini virüslere karşı korumak için oldukça etkili bir sistem.

Samsung günümüz mobile sektöründe geliştirdiği yeni teknolojilerle ismini sağlamlaştırmış çok etkili ve yenilikçi bir firma. En son 5 Megapixel fotograf çekimi kabiliyetine sahip cep telefonu modüllerinden sonra bu yeni hafıza modülleri hem cep telefonlarını hemde diğer taşınabilir cihazları yeni ufuklara taşıyacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim