Anlık Bildirim

Samsung'un yeni HD DVD oynatıcısı; DVD-HD950 ile evde film zevkinizi üst seviyelere taşıyın

Son bir kaç yıldır, büyük ekran televizyonların, projeksiyon cihazlarının ve ses sitemlerinin uygun fiyatlara inmeleri ile ev sinema sistemleri büyük popülerlik kazanmış durumdalar. Yurtdışında VHS videoların çıktığı günlerden beri oldukça popüler olan evde sinema keyfi, artık DVD oynatıcılar, 5.1 ses sistemleri ve HDTV lerle çok daha ileri seviyelere taşınmış durumda.

Başarılı elektronik eşya üreticisi Samsung'un DVD-HD950 DVD oynatıcısı, bu günki standartları destekleyen ve HDTV lerde yüksek başarım almanızı sağlayan bir HD DVD oynatıcı. HD DVD oynatıcı dendiğinde bir çoğunuzun aklına en az 20GB kapasitelere sahip olarak çıkacak ve Toshiba tarafından geliştirilmekte olan yeni medyalar gelebilirler, fakat bu cihazlar standart DVD'ler ile çalışmaktalar. HD (High Defination) DVD oynatıcılarda HD eki, bu tip oynatıcıların yüksek çözünürlükte çıkış verebilmelerinden kaynaklanmakta.

Standart DVD oynatıcılar yaklaşık olarak 720x480 piksel çözünürlükten yukarıya çıkamazlarken, HD DVD oynatıcılar 1280x720 (720i,720p) ve 1920x1080 (1080i,1080p) gibi çözünürlüklerde TV ye çıkış verebilmekteler. Bu sayede yeni nesil LCD TV ve projeksiyon cihazlarında yüksek netlikte film izleyebilmek mümkün olmakta. HD DVD Oynatıcılar standart olarak 720x480 veya 720x520 olarak gelen DVD filmleri yüksek çözünürlükte tekrar işlemekteler. Samsung'un DVD-HD950 DVD oynatıcısı, 720p, 768p ve 1080i çözünürlükleri desteklemekte. 720p desteğinden dolayı progressive* DVD oynatıcılar katagorisinde yer alan DVD-HD950, VCD, SVCD, Photo CD, DVD ve MPEG4(Avi) formatında medyaları tanıyıp çalabilmekte.

Samsung'un yeni nesil ev sineması ürünlerinde standart haline getirmeyi planladığın "Anynet" teknolojisinide destekleyen ürün, yeni nesil bütün Samsung ev sineması ürünleri ile uyumlu olarak çalışmakta. Anynet teknolojisi sayesinde, tek kumanda ile bütün Samsun ürünlerini kontrol etmek mümkün oluyor. Birbirleri ile haberleşme yeteneği kazanan ürünler kullanıcının tek bir üründe gerçekleştirdiği kişisel ses ve görüntü ayarlarına göre kendilerini tekrar ayarlayabiliyorlar. Samsung, bu teknolojiyi uydu alıcılarından, müzik setlerine kadar her üründe kullanmayı amaçlıyor. Bu sayede evinizde ne kadar cihaz olursa olsun herhangi birinin kumandası ile bütün Samsung elektronik ürünleri kontrol edebileceksiniz.

DVD-HD950, yüksek çözünürlükteki ekranlar için HDMI bağlantıya ihtiyaç duyuyor ve TV nizde eğer 720p ve üzeri çözünürlüklerde DVD izlemek istiyorsanız HDMI girişinin bulunması gerekiyor. Ürün ile birlite HDMI kablosuda kullanıcılara sunulmakta. (HDMI hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayınız)

Ses çıkışı olarak optik ve koaksiyel kablo bağlantısını destekleyen DVD çalarda ayrıca dahili AC3 çözücüde bulunmakta. Bu sayede herhangi bir harici çözücüye gerek duymadan 5.1 ses sistemini direk DVD-HD950'ye bağlayarak AC3 5.1 sesin kalitesini yaşayabilirsiniz.

Yurtdışında 190$ dan başlayan fiyatlarla satılmakta olan ürün, yeni nesil HDTV lere sahip kullanıcıların TV'lerinin sağladığı olanaklardan yararlanabilmek için HD DVD çalar alırken göz önünde bulundurmaları gereken bir ürün.

 

*Progressive resim gösteriminde resim bir seferde ekrana taranırken, interlaced taramada resim 2 parça halinde sıra ile taranarak ekrana getirilmekte. Progressive tarama yaklaşık 1,3 kat daha yüksek çözünürlükte görüntü sağlamakta. Ayrıntılı bilgi için lütfen buraya tıklayınız

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim