Anlık Bildirim

Sapphire Radeon HD 4850 X2 kullanıcılarla buluşmaya hazır

AMD-ATi'nin merakla beklenen çift grafik işlemcili yeni ekran kartı Radeon HD 4850 X2 için artık geri sayım başladı. Şu an pazarın en güçlü grafik çözümü olan çift grafik işlemcili Radeon HD 4870 X2'ye alternatif olarak hazırlanan ve Nvidia'nın güncel tüm modellerinden daha hızlı olacağı iddia edilen Radeon HD 4850 X2 için firmanın önde gelen partnerlerinden Sapphire hazırlıklarını tamamladı.

Sapphire'in çift grafik işlemcili Radeon HD 4850 X2 modeli, 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV770 Pro gpu'sunun çiftini kullanıyor. 2x 256-bit bellek veri yolunu destekleyen ekran kartı 1600x paralel işlem birimiyle de dikkat çekmeyi başarıyor. 2GB GDDR3 bellek ile donatılan ekran kartının grafik işlemcisi 625MHz'de, bellekleri ise 2000MHz'de görev yapmakta.

Çift fanlı soğutucusu ve sahip olduğu 4x DVI konnektörüyle de dikkat çeken yeni model, 2TeraFLOP seviyesindeki yüksek hesaplama gücüyüle de iddialı olmayı hedefliyor. Abisi HD 4870 X2 de olduğu gibi çift slot tasarıma sahip olan kart, destek veren anakartlar üzerinde Quad Crossfire kurulmuna da olanak tanımakta ve tahmin edebileceğiniz üzere DirectX 10.1 desteği de sunmakta.

Önümüzdeki günlerde kullanıma sunulması beklenen kart için AMD-ATi'nin işaret ettiği yurt dışı satış fiyatı 399$ olmakla birlikte hazırlanacak kartların ekstra özellikleri doğrultusunda fiyatlar bir miktar daha yüksek olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim