Anlık Bildirim

Sapphire Radeon X1600 Pro HDMI ; dünyanın ilk alınabilir HDMI çıkışlı ekran kartı

HDMI girişine sahip bir HDTV sahibiyseniz, büyük olasılıkla PC'nizi yüksek çözünürlüklü büyük ekran televizyonunuza bağlama denemeniz pek tatmin edici sonuçlar doğurmamıştır. Zira şu ana kadar HDMI çıkışına sahip bir ekran kartı alma şansınız yoktu ve DVI'dan HDMI'a dönüştürücü kabloların iyi bir iş çıkarttıkları söylenemez. Sapphire, dünyanın ilk satın alınabilir HDMI çıkışına sahip ekran kartı Radeon X1600 Pro HDMI ile PC ve HDTV bağlantısı sıkıntısını ortadan kaldırıyor.

12 piksel iş hatına sahip 500MHz çekirdek, 800MHz hızında 256MB GDDR3 bellekleri bulunan X1600 Pro GPU'sunu taşıyan ekran kartı, HDMI çıkışından 1280x720, 1920x1080 piksel çözünürlüklerde çıkış verebilirken VGA çıkışından 2048x1536 piksele kadar çözünürlük sunabiliyor. HDMI 1.1 destekli olan Radeon X1600 Pro HDMI, HDCP'yi destekliyor ve S/PDIF dijital ses girişi sayesinde eğer dijital ses çıkışına sahip bir ses kartınız varsa, HDMI kablosu üzerinden ses sinyallerini de TV'ye aktarabiliyor. HDMI 1.1, 7.1 kanal ses destekliyor ve şu an piyasada satılan bütün HDTV'lerde HDMI 1.1 standartı kullanılmakta.

Paketinden düşük profil ve standart kasalarda kullanılmasna olanak veren PCI panelleri çıkan Radeon X1600 HDMI, düşük profil tasarımı sayesinde kompakt medya PC'lerle de kullanılabiliyor. Şu sıralar HDTV'niz ile birlikte kullanmak üzere bir medya center PC oluşturmayı düşünüyorsanız, ATI'nin AVIVO teknolojisiyle H.264 hızlandırma sunan ve piyasadaki bir çok oyunu rahat bir şekilde çalıştırmaya yetecek güçteki bu kart, HDMI çıkışı sayesinde en iyi seçenek halini alıyor. Kartın paketinden PCI slotu dönüştürücüsünün yanı sıra HDMI'dan DVI'a dönüştürücüde çıkıyor. Böylece LCD ekranlarınızda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

ATI'nin Crossfire teknolojisine de testek veren Radeon X1600 pro HDMI, Temmuz ayının 4. haftasından itibaren ülkemizde de alınabilir olacak. 175$+KDV civarı bir fiyatla piyasaya girmesi beklenen kart, özellikle HDTV sahibi olanların veya yakın zamanda almak isteyenlerin fazlaca ilgisini çekecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim