Anlık Bildirim

Sapphire X800 GTO² Türkiye'de ; Sapphire X800 GTO² , %99 oranında X850XT ye modlanabilirlik sunuyor

Nvidia ve ATI geçtiğimiz sene orta ve alt seviye grafik yongaları üretiminde kullandıkları iş hattı sınırlama yöntemi ile hız aşırtma (overclock) severlerin gündemini oldukça meşgul ettiler. Sürekli en hızlı grafik yongasını üretebilmek için yarışan iki firma, farklı kesimlere hitap edecek yeni yongaların üretim maliyetlerinden kurtulabilmek için üst düzey grafik yongalarını yazılımsal ya da donanımsal olarak sınırlayarak orta ve alt sınıf yeni yongalar oluşturdular. Nvidia'nın NV43 yongasının sınırlandırılmış bir versiyonunu kullanan Geforce 6200 ve ATI'nin R480 yongasının sınırlandırılmış bir versiyonunu kullanan X800GTO ülkemiz kullanıcılarının yakından tadınığı grafik kartlarından.

Kullanıcılar eğer grafik işlemcisindeki sınırlandırma BIOS üzerinden yazılımsal olarak yapılıyorsa RivaTuner gibi 3. parti programlarla kartlarını bir kaç dakika içerisinde bir üst modele terfi ettirebiliyorlar. Mesela 4 piksel iş hattı kapatılmış olan NV43 yongası kullanan bir Geforce 6200'ü kapalı 4 piksel iş hattını RivaTuner yazılımı ile açarak Geforce 6600 seviyesine getirmeniz mümkün olmakta. Bu işlemin başarı oranı %100 olmasa da kuvvetli ihtimaller arasında.

Yurtdışında uzun bir süredir temin edilebilir durumda olan ve ATI'nin 4 piksel iş hattı kapatılmış R480 yongasını kullanan Sapphire X800GTO² de kapalı iş hatları açılarak performansı arttırılabilen ekran kartları arasında. Basit bir BIOS değişikliği sayesinde %99 oranında bir başarı ile X850XT'ye modlanabiliyor olması ise Sapphire X800GTO²'yi kullanıcılar için özel kılmakta. Bunun nedeni ise diğer X800GTO'lerın aksine Sapphire X800GTO²'de kullanılan R480 yongasının donanımsal değil BIOS üzerinden yazılımsal olarak kısıtlanmış olması. Artık ülkemizde de temin edilebilir durumda olan X800GTO² için Sapphire, BIOS modifikasyonu sırasında oluşabilecek zararlara karşı garanti vermese de 16 piksel iş hattının sağlam olarak açılacağı hakkında garanti vermekte. Yani eğer kartınızın kapalı iş hatları açılmazlarsa ürünü değiştirebiliyorsunuz.

Techpowerup.com'un gerçekleştirdiği mod sonrası standart olarak 400MHz çekirdek, 980MHz bellek hızlarına sahip olan 12 piksel iş hatlı Sapphire X800GTO² , 540MHz çekirdek 1180MHz bellek hızlarına sahip 16 piksel iş hatlı bir X850XT PE'ye dönüştürülmüş. Bunun için BIOS mod ile kapalı iş hatlarının açılması yanında çekirdek ve bellek hızlarında 3. parti bir yazılım kullanılarak hız aşırtma işlemi yapılmış.


Test sonuçları Techpowerup.com'dan alınmışdır. Daha ayrıntılı testler için sonuçlara tıklayınız

Test sonuçları ortaya koyuyor ki basit bir BIOS mod ve biraz hız aşırtma sonunda kartınızı %30 daha hızlı kullanmanız olası. Fakat belirtmekte fayda var; BIOS mod ve hız aşırtma esnasında oluşabilecek aksaklıklardan dolayı kartınız çalışmaz hale gelirse garanti dışı olmakta. Sapphire sadece kartların 16 piksel iş hatlı hale getirilebilecekleri ve kapalı olan iş hatlarının sorunsuz çalıştıklarına garanti vermekte. Yani kartı alır, uygun şekilde BIOS mod yapar ve 16 iş hattı açılmaz veya açılır da kapalı hatlar arıza yaratırlarsa ekran kartınızı garantiden değiştirebiliyorsunuz. Ürün ülkemizde 250$+KDV ile 265$+KDV arasında fiyat etiketleri ile satışa sunulmuş durumda.

Ürün hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki linkerli ziyaret edebilirsiniz;

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim