Anlık Bildirim

Sapphire'in özel tasarımlı Radeon HD 5870 Vapor-X modeli göründü

Sapphire'in özel tasarımlı Radeon HD 5870 Vapor-X modeli göründü

Endüstrinin DirectX 11 destekli ilk ekran kartı olarak lanse edilen ATi Radeon HD 5870 için özel tasarımlı çözümler gün ışığına çıkmaya başladı. Ekran kartı üretiminde AMD-ATi'nin önde gelen iş ortaklarından Sapphire, Radeon HD 5750 Vapor-X modelinden sonra nihayet beklenen açıklamayı yaparak Radeon HD 5870 Vapor-X modelini gün ışığına çıkardı.

Sapphire'in yeni modeli kullanılan soğutucusu ile referans tasarımlı ATi Radeon HD 5870 modelinden ayrılıyor. 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Cypress kod adlı RV870 GPU'sunun güç verdiği ekran kartı, 256-bit bellek veri yolu desteğine, 1600x paralel işlem birimine, 1GB GDDR5 bellek kapasitesine ve UVD 2.0 özelliği ile yüksek tanımlı video hızlandırma yeteneğine sahip.

Çift slot tasarıma sahip olan Vapor-X soğutucu sistemiyle referans tasarımlı modele göre hem daha sessiz hem de daha serin çalıştığı belirtilen Sapphire Radeon HD 5870 Vapor-X'in fabrika çıkışı hız aşırtmalı olarak geleceği belirtilirken, saat hızlarının grafik işlem biriminin 870MHz'de, belleklerin ise 5000MHz'de görev yapacağı üzerinde durulan detaylar arasında yer alıyor.

Destek veren anakartlarda Crossfire X teknolojisitle çoklu ekran kartı kurulumuna da olanak tanıyabilen DirectX 11 destekli yeni modelin yakında satışa sunulması bekleniyor.

Sapphire'in özel tasarımlı Radeon HD 5870 Vapor-X modeli göründü

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim