Anlık Bildirim

SLI teknolojisi, Intel'in Atom platformuyla buluşuyor

SLI teknolojisi, Intel'in Atom platformuyla buluşuyor

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız bir haberimizde Atom platformu için Intel'in Nvidia'ya yeşil ışık yaktığı ve yonga seti hazırlamasına olanak tanıdığı yönündeki yeni gelişmeleri ifade etmiştik. Intel platformu için hazırladığı ve iki ay önce duyurduğu MCP7A kod adlı yonga setinin özel bir varyasyonunu Atom platformu özellikle Atom tabanlı nettoplar için hazırlayacağı belirtilen Nvidia'nın, SLI desteği sunacağı da gelen bilgiler arasında. Aylar süren ısrarından vazgeçerek SLI desteğini Nehalem platformu ile birlikte Intel'e sunan Nvidia, benzer bir hamleyi Atom platformu için de gerçekleştirecek gibi görünüyor.

Gelen haberlere göre MCP7A yonga setinin Atom işlemci ailesi için hazırlanacak özel versiyonu 8x + 8x konfigürasyonunda SLI kurulumuna olanak tanıyacak. Bu noktada herhangi bir sorun olmamakla birlikte merak edilen asıl detay mevcut Atom işlemcilerinin (1.6GHz'de çalışan tek ve çift çekirdekli modeller) Nvidia tabanlı çift ekran kartıyla kurulacak SLI yapılanmasını yeterli ölçüde besleyip besleyemeyeceği.

Dört DIMM slotuna ve 800MHz'e kadar DDR2 bellek desteğine sahip olacağı ifade edilen yeni yonga seti, 6x SATA-II ve 12x USB portunu da destekleyecek. Görüntü aktarımı için DVI ve HDMI kullanımına olanak tanıyacak yonga setinin Pico-ITX anakartlar için tek kanal DDR3 SO-DIMM destekli özel bir varyasyonunun olması da bekleniyor. Yüksek tanımlı ses, 1x PCIe x1 ve 1x PCI slotunu destekleyen entegre grafik işlemcili (DirectX 10, PureVideo HD vb.) yeni yonga setlerinin önümüzdeki sene içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim