Anlık Bildirim

Sonos Wireless ZonePlayer Müzik Sistemi

Giderek gelişen dijital ses sistemleri, artık ağ bağlantısı üzerinden bilgisayarımızdaki müzik arşivine ve hatta bilgisayar üzerinden Internet'e bağlanarak buradan yayın yapan radyolara ulaşabilecek yetenekteler. Şu an Wi-Fi nin sunduğu hızlı kablosuz ağ bağlantı yetenekleri ile donatılmış bu tip dijital müzik sistemleri piyasada bulunmaktalar. Daha önce haberini yaptığımız D-Link Kablosuz Medya Çalıcı DSM320 yada Netgear Mp101, kablosuz ağa bağlanıp bilgisayarınızdaki müzik dosyalarına erişebilen cihazlardan sadece bir kaçı.

Bu tip cihazların ortak özellikleri kumandalarının sadece bulundukları odada işe yaraması ve her zaman sadece tek odada hizmet vereceklermiş gibi düşünülüp kullanıcının ve cihazın aynı ortamda etkileşimlerinin sağlanmış olması. Yani oturma odasındaki ses sistemini, yatak odanızdan kontrol etmeniz eski sistemlerde imkansızdı.

Sonos Digital Music System yeni ZonePlayer isimli cihazı ile bu soruna oldukça iyi bir çözüm getirmiş ve büyük ve net bir LCD ekrana sahip olan ve yine kablosuz ağa dahil olabilen uzaktan kumandası sayesinde evinizdeki birçok cihaza tek noktadan erişmenizi sağlamış. Mesela yatak odanızda, oturma odanızda ayrı ayrı bulunan 2 sistemi tek noktadan kontrol edebilir ve ikisindede farklı farklı müziklerin çalmasını sağlayabilirsiniz. Yada çocuklar sesi fazla açarlarsa hemen dışarıdan bir müdehale ile olayı çözümlersiniz.

       
Sonos Wireless ZonePlayer Müzik Sistemi

ZonePlayer, Anfi ve ses alıcısı görevi gören bir sistem ve kumanda olmak üzere 2 parçadan oluşmakta. 25x21x11 cm boyutlarında ve 2 kilo ağırlığındaki anfisinin çıkış gücü her kanal için 50 Watt RMS bu aslında Creative inspire 5400 5.1 ses sisteminin iki (2) katı güce eşit olduğu anlamını taşıyor ve bir ev sistemi için oldukça yeterli ne olsa bir konser vermeyeceğiz değilmi? Cihaz MP3, WMA, WAV ve ACC formatındaki dosyaları okuyabilmekte fakat kopyalamaya karşı korunmuş müzik dosyalarını çalamamakta, belki Sonos ileride çıkartacağı bir firmware güncellemesi ile bu soruna bir çözüm getirebilir.

ZonePlayer her ne kadar wireless yeteneklere sahip olsada bu yeteneklerini daha çok uzaktan kontrol için kullanıyor. Bilgisayardaki müzik dosyalarına erişim yada kısaca müzik çalabilmesi için ethernet üzerinden kablolu bir bağlantıya ihtiyaç duyuyor. Bu bağlandığı cihaz bilgisayar yada ağ depolama cihazı olabilir fakat bu durum kablosuz teknolojileri desteklemesinin bütün getirilerini götürüyor.

Cihazın yönetimi bilgisayara yüklenen bir program ve bu programla uyumlu çalışan 16.5x9.5x2.5 cm boyutlarında ve 124 gram ağırlığındaki kumandası sayesinde yapılıyor. Kumandası iPod'u andıran bir tasarıma sahip boy olarakta bir PDA dan biraz daha büyük. 240x320 çözünürlükte ve arkadan aydınlatmalı LCD ekran oldukça yüksek kontrol sunuyor. Kumanda üzerinde seçim yapmanızı yada seçenekleri ağaı yukarı sürüklemenizi sağlayan bir dizi kontrol tuş takımı bulunmakta.

Sonos Wireless ZonePlayer Müzik Sistemi
Sonos Wireless ZonePlayer Müzik Sistemi

Sonos ZonePlayer'ın bilgisayardaki yazılımı ile kumandasının kullandıkları birbirlerine oldukça fazla benzemekte. Sanos ZonePlayer 32 adete kadar cihazın tek kaynağa bağlantısını ve tek kumandadan kontrol edilebilmesini desteklemekte. Bu üniversiteler ve benzeri büyük yaşam alanları için gayet güzel bir özellik herkez servera erişebilir ve istediği yerde istediği müziği dinleyebilir.

Sonos ZonePlayer kumandasız olarak satılmakta ve 32 cihaza kadar kumanda edebilen kumandası isteğe göre kullanıcıya sunulmakta. Bunun nedeni çoklu ses sitemi kurmak istediğinizde ayrıca boş yere kumanda parası ödemenizi engellemek. Cihazın tek başına fiyatı 399$ iken kumandası ile birlikte 499$ a satılmakta.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim