Anlık Bildirim

Sony'den dokunmatik ekranlı fotoğraf makinası ; Cyber Shot DSC-N1

Dokunmatik ekranlı dijital fotoğraf makinası fikri yeni bir olay değil belki fakat Sony'nin yeni Cyber Shot DSC-N1'i compact bir fotoğraf makinasının ne kadar geliştirilebileceğinin ve kullanıcı dostu yapılabileceğinin bir göstergesi sayılabilir. 3'' gibi oldukça büyük bir dokunmatik ekrana sahip olan DSC-N1'in 8.1MP resim çözünürlüğü ve 3x optik, 6x dijital yakınlaştırması bulunmakta.

Cihazın dokunmatik ekranı, resim çekim esnasıda dahil olmak üzere menülerden, resim tekrar izlemeye kadar geniş bir alanda kullanılmakta. Resim çekim esnasında oldukça güzel bir özellik olan Free Spot AF modu sayesinde, fotoğraf makinanızın odaklanacağı noktayı ekranın istediğiniz bir noktasına dokunarak belirleyebiliyorsunuz. Eğer kalabalık bir ortamda uzaktaki kişileri daha net görüntülemek istiyorsanız ekran üzerinde kameranın odaklanacağı kişilerin üstlerine tıklamanız yeterli, makina odak uzaklığını direk seçtiğiniz nesnelere göre otomatik olarak ayarlayabilmekte. ( Free Spot AF modunun Flash tanıtımı için tıklayınız)

Sony Cyber Shot DSC-N1, fotoğrafların tekrar gösteriminde de kullanıcıya bir çok yenilik sunuyor, çeşitli albümler oluşturulabilmesine ve bu albümler arasında hızlıca geçiş yapılmasına imkan veren fotoğraf makinası aynı zamanda çeşitli efeklerle süslü slayt şovlar düzenlenmesine de olanak vermekte. Active, Nostalgic, Stylish olmak üzere 3 farklı slayt şov efekti sunan makina aynı zamanda resimlerin sıralı gösterimi esnasında arka planda MP3'de çalabiliyor. (Slayt şov Flash tanıtımı için tıklayınız)

Ürünün, dokunmatik ekranın nimetlerinden yararlandığı ve kullanıcıların oldukça ilgisini çekecek bir diğer özelliği ise yerleşik Paint fonksiyonu. Bu fonksiyon sayesinde kullanıcılar çektikleri resimlerin üzerinde dokunmatik ekranı kullanarak resim çizme veya yerleşik şekiller ekleme gibi değişiklikler yapabiliyorlar. Renk seçme, silgi, damga, son yapılan değişikliği geri alma gibi seçeneklerin bulunduğu Paint fonksiyonu ile arkadaşlarınızın resimleri üzerimde eğlenceli değişiklikler yaparak hoş vakit geçirebilirsiniz. (Paint fonksiyonu Flash tanıtımı için tıklayınız)

Cihazın dokunmatik ekranı ile kullanıcıya sağladığı yeniliklere değindikten sonra biraz da teknik özelliklerinden söz edelim. Yazının başında da belirttiğim gibi 8.1MP resim çözünürlüğüne sahip olan makina da 230.000 pikselden oluşan 3'' büyüklüğünde dokunmatik bir LCD ekran bulunmakta, ISO değerleri olarak Auto, 160, 200, 400, 800 seçeneklerini sunan makina, kullanıcılar beyaz ayarı olarak Auto seçeneğinin yanında ek olarak 5 adet daha seçenek arasında seçim yapabilmekte. Shutter hızı olarak 30 saniyeden 1/1000 saniyeye kadar olan hızlarda çekim yapabilen makina, kullanıcıya bulunduğu ortama özel otomatik ayarlar sunan 9 farklı sahne modu içermekte. Sony Cyber Shot DSC-N1'de yerleşik vizör bulunmamakta, makinada ön izleme ekrandan yapılıyor.

94 x 60 x 20 mm boyutlarında ve pilli olarak 139 gram ağırlığında olan makinanın Carl Zeiss mercekleri makina aktif duruma getirildiğinde dışa doğru açılmakta. Bilgisayar ile bağlantısını USB 2.0 portu üzerinden sağlayan Cyber Shot DSC-N1 yerleşik olarak 26MB belleğe sahip. 26MB bellek ile 640x480 piksel çözünürlüğe sahip 500 adete kadar resim çekip ek hafızaya ihtiyaç duymadan depolamak mümkün. İstenirse Memory Stick Duo ve Memory Stick PRO Duo uyumlu kart yuvası sayesinde makinanızın belleğini arttırabilirsiniz. (daha detaylı özellikler için haberin sonundaki linke tıklayabilirsiniz)

Görünen o ki daha çok Wi-Fi özelliği ile konuşulan fakat 3'' boyutlarında dokunmatik bir ekrana sahip olan Kodak Easyshare One'dan sonra piyasadaki 2. dokunmatik ekranlı fotoğraf makinası olacak Sony Cyber Shot DSC-N1, Kodak'ın sunduğu gibi kablosuz bağlantı yeteneklerine sahip olmasada, içerdiği ek fonksiyonlar ve kullanım kolaylıkları ile kullanıcıların ilgisini oldukça çekecek bir ürün. 2005 Kasım ayının 18'inden sonra Amerika'da piyasaya sürülecek olan fotoğraf makinasını için www.sony.com/n1 adresinden ön sipariş verilebilmekte. Cihazın ön sipariş fiyatı 499$ olarak belirlenmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim