Anlık Bildirim

SonyEricsson'dan dünyanın ilk bluetooth ile kablosuz uzaktan kumandalı kamerası ; ROB-1

SonyEricsson, sınıfının en iyisi olarak gösterilen P900/P910 belkide firmanın birleştiklerinden bu yana çıkardıkları en iyi ürün. Öyleki bu telefon serisi kişisel bir ajanda, genişletilebilen bir işletim sistemi, fotograf makinası ve video kamera gibi özellikleri basit bir şekilde gerçekleştiriyor olsada bünyesinde barındırıyor.

SonyEricsson bu yetenekli telefon serisi için bir o kadar daha yetenekli bir oyuncağı geçtiğimiz günlerde basına tanıttı. ROB-1 Linux bazlı işletim sistemi barındıran, 200Mhz hızında ARM işlemciye sahip, 2 MB ramli bir mini bilgisayardan güç alan ve üzerinde 640x480 çözünürlüğünde resim çekme yeteneğine sahip bir kamera bulunduran, bluetooth ile telefon üzerinden kontrol edilebilen bir robot.

ROB-1 sahip olduğu tekerlekler ile sağa sola yada kendi ekseni etrafında dönebiliyor ve ileri doğru 0.2m/sn gibi bir hızda gidebiliyor. Robot üzerindeki 640x480 çözünürlüğünde resim çekme yeteneğine sahip kamerası ile çektiği resimleri telefona gönderebilmesinin yanında ayrıca canlı video yayınınıda telefona aktarabilmekte. Böylece telefon üzerinden 50 metreye kadar ROB-1'i görmeden kontrol sağlanabilmekte.

SonyEricsson'dan dünyanın ilk bluetooth ile kablosuz uzaktan kumandalı kamerası ; ROB-1

Üzerindeki kamerası 70 derece yukarı, 20 derece aşağı hareket edebilen robotun ayrıca birde dahili hafızası bulunmakta ve çektiği resimleri buradada saklayabilmekte ayrıca üzerindeki ışık sayesinde karanlık ortamlar ROB-1 için bir sorun yaratmıyor. İçerisindeki resimlere ise bilgisayardan USB aracılığı ile bağlanarak kolayca ulaşılabiliyor.

ROB-1, SonyEricsson'un Symbian destekli telefonları P900 ve P910 tarafından, bluetooth JSR-82 apisini bünyesinde bulunduran telefonlar tarafından ( Simens: SX1,S65 - Nokia S60 - Nokia S40 gibi) ve bir çok bluetooth destekli SonyEricsson telefon tarafından kontrol edilebiliyor. Fakat hareketli görüntü aktarımı şu an için sadece P900 ve P910 da mümkün.

11cm çapında ve 1 kilo ağırlığında olan ROB-1'in çıkış tarihi olarak 2005'in 3. çeyreği gösterilmekte, fiyat içinse henüz kesin birşey yok. 2003 yılında da bluetooth destekli ufak bir araba tanıtan ve sonrasında piyasaya süren SonyEricsson, başladığı kablosuz kontrollü ve hareketli oyuncak serisine ROB-1 ile birde canlı görüntü aktarımı yapabilen kamera eklemiş oldu. Belki bundan sonrası bir çift ayak ve kol olabilir nedersiniz?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim