Anlık Bildirim

TactaPad ; Ekrandaki herşeye dokunun, hissedin, sürükleyin, herşey ellerinizde

Her geçen gün gelişen bilgisayar donanımları sayesinde artık evlerimizdeki kişisel makinalarımızla bir çok şeyi hızlı ve en kolaya indirgenmiş şekilde yapabilmekteyiz. Gelişen işlemciler sayesinde film, müzik işlemek gibi konular herkezin yapabildiği gündelik işler halini aldılar. Gelişen grafik yongaları sayesinde artık gerçeğe en yakın oyun grafiklerini görebiliyoruz. Fakat makinamız ne kadar gelişirse gelişsin şu an için klavye yada mouse'dan farklı bir cihazla bilgisayarımızı hızlı bir şekilde kontrol etmemiz ve yaratıcılığımzı konuşturmamız mümkün değil.

Belki bir çoğunuzun aklına dokunmatik ekranlar gelecektir fakat tek nokta algılamalı hassas ekranlarla ve ekran üzerindeki parmak lekeleriyle uğraşmamak için bu teknolojinini biraz daha gelişmesini beklememiz gerekecek. Peki klavye ve farenin yerini alabilecek güçlü bir alternatif varmı? Şu an için hayır, fakat çok yakında olacak!

Amerika bazlı bir şirket olan Tactiva, TactaPad ismini verdiği ve geliştirmeyi tamamladıkları yeni giriş arabirimi ile bilgisayarlarımızın ekranında olan herşeye ellerimizle ve hissederek hükmetmemizi sağlıyor. İlk başta biraz garip ve inanılmaz gelebilir fakat haberi okuduğunuzda teknolojinin yapabildikleri ve işleyişine hayran olacaksınız.

TactaPad, dokunmaya duyarlı ve titreşimli bir yüzey ile bu yüzeyin hemen üstünde konumlandırılmış bir tepe algılayıcısından oluşmakta. Dokunmaya duyarlı yüzey parmaklarınızın dokunduğu alanları algılarken, ellerinizin üstünde kalan algılayıcı o an ellerinizin bulundukları konumu hesaplayıp aynen ekranda çizimlerini yapmaya yarıyor. Bu sayede sadece ekrana bakarak ellerinizin nerede olduklarını rahatlıkla görebiliyorsunuz.

TactaPad'in ekranda oluşturduğu el gölgelerinin koyulukları ve saydamlıkları kullanıcı tarafından tekrar ayarlanabilmekte. Cihaz bilgisayar ile bağlantısını USB portu üzerinden sağlamakta ve çalışabilmek yada el gölgelerini ekranda gösterebilmek için herhangi bir donanım hızlandırıcıya gerek duymuyor. Firma günümüz ekran kartlarının el gölgelerini gerçek zamanlı oldukça rahat bir şekilde oluşturabildiklerini belirtiyor.

TactaPad, aynı anda birden fazla parmağın dokunmasına destek vermekte. Mesela bir nesneyi bir parmağınızla sağından, diğeri ile solundan tutup ufak bir hareketle döndürmeniz mümkün. Bu tip işlemler için sadece tek elinizi düşünmeyin iki elinizde ekranın değişik kısımlarında değişik işler yapabilirler, mesela biri ile bir cismi sürüklerken diğeri ile de şekil çizebilirsiniz. bu olay sizin kabiliyetinize kalmış.

TactaPad ; Ekrandaki herşeye dokunun, hissedin, sürükleyin, herşey ellerinizde

TactaPad'in en büyük avantajı parmaklarınızla nereye tıklarsanız direk tıklama işleminin o noktada algılanıyor olması. Yani konum değiştirmek için parmak sürükleme yada benzeri bir işleme ihtiyacınız yok direk elinizle gidin ve dokunun hepsi bu kadar.

Cihaz kullanıcıya el ile sanal kontrol haricinde bir de dokunduklarını hissedebilme olanağı sunuyor. Yukarı hareket edebilen dokunma algılayıcı yüzey sayesinde bir butona tıkladığınızda butonun geri gelmesini hissedebiliyorsunuz yada eğer o buton aktif değilse yüzey titreşim yayarak dokunduğunuz alanın etkisiz olduğunu size hissettiriyor. Buna benzer bir çok şey bu cihazla kullanıcıya hissettirilebilir, kontrol yazılım geliştiricilerin eline bırakılmış.

TactaPad ; Ekrandaki herşeye dokunun, hissedin, sürükleyin, herşey ellerinizde

TactaPad, kontrol konusunda gerçekten çok ileri bir nokta ellerinizi ekranda görüyorsunuz, direk ikonların üstüne parmaklarınızla tıklıyorsunuz ve ikonların tepkisini hissediyorsunuz. İnanılmaz bir deneyim öyle değilmi? TactaPad, Windows ve Mac OS platformlarında çalışabilmekte.

Ürün oldukça etkileyici ve heyecan verici, resim çizmek, video düzenlemek, sürükle bırak tarzı programlarla müzik yapmak artık ellerinizde olan birşey. Kısayol tuşlarını yada fareyi unutun direk ellerinizle olaya müdehale etmek varken bunları kim kullanır ki?

TactaPad, bir çok kişinini sahip olmayı isteyeceği bir ürün fakat üreticisi Tactiva, lisans anlaşması yapacağı ve ürünü ortak pazarlayacağı bir firma bulmadan TactaPad'i seri üretip piyasaya sunabilecek güçte değil. Şu an için üretici firma bir ortak bulana kadar beklemek zorundayız fakat tamamen bitmiş ve çalışan böylesine etkileyici bir ürün için Tactiva'nın ortak bulması fazla zaman almayacaktır. Firma fiyat için henüz bir şey söylemenin zor olduğunu belirtiyor fakat ürün piyasaya sürüldüğünde fiyatının 1000$ civarında olmasını bekleniyor.

Ürünün yapabildiklerini birebir görmek için firmanın hazırladığı video ları buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim