Anlık Bildirim

Taşınabilir disk, DivX, DVD Player, yedekleme ünitesi hepsi bir arada ; Multifunction HDD Center

Son günlerde multimedya oynatıcı cihazlarda, çeşitlilik ve sağladıkları ek fonksiyonlar açısından büyük bir gelişme yaşanıyor. Bir zamanlar VHS Video kaset oynatıcıları demode hale getiren VCD oynatıcılar çoktan yerlerini DVD,VCD,DivX, MP3 gibi bir çok dosya formatını tanıyabilen multimedya oynatıcılara bıraktılar bile. DVD ve CD optik medyalar üzerinden okuma yapan multimedya oynatıcılarda yakın bir gelecekte yerlerini içlerinde sabit disk bulunan ve bilgisayardan yüklenen dosyaları oynatma yeteneğine sahip yeni nesil multimedya oynatıcılara bırakacaklar.

Ülkemizde infoteks'in piyasaya sunduğu Multifunction HDD Center, sabit disk tabanlı multimedya oynatıcılardan biri. Ürün gelişmiş fonksiyonlarına rağmen oldukça ufak boyutlarıylada ilgi çekici. Sizlere daha önce haberlerini yaptığımız ve yurtdışında satışta olan 2.5'' lik notebook sabit diskleri üzerine kurulu multimedya oynatıcılardan biri olan ürün bilgisayar monitörlerine bağlanabilme (VGA çıkışı), Türkçe menü ve Türkçe alt yazı desteği, bütün fonksiyonlarına yanında gelen kumandadan ulaşılabilmesi, OTG özelliği sayesinde USB destekli tak kullan tipi bütün bilgi depolama araçları ve dijital kameralardan bilgi kopyalayabilmesi gibi özellikleri ile yurtdışında satılan benzerlerinden hemen ayrılıyor.

 

Resmin büyük hali için üzerine tıklayınız

13 x 8 x 2 cm boyutlarında olan Multifunction HDD Center, ortalama bir 2.5'' taşınabilir sabit disk kutusundan 1.5 kat daha kalın ve 0.5 cm daha uzun. Sadece taşınabilir depolama alanı olarak kullanılan 2.5'' disk kutularına göre üzerinde barındırdığı ek özellikler düşünüldüğünde boyut farkı oldukça makul seviyede sayılır. Çünkü Multifunction HDD Center, sizelere USB2.0 üzerinden bağlanan taşınabilir disk fonksiyonu yanında hem DivX, Xvid, MPEGII, MP3, WMA, JPEG dosyalarını ister monitörde ister televizyonda görüntüleme olanağı hemde bütün USB destekli tak kullan depolama cihazları ve dijital fotoğraf makinalarındaki dosyaları içerisine PC ye gerek duymadan kopyalayalayabilme özelliğini sunuyor.

Multifunction HDD Center, bütün özelliklerinin rahatlıkla kontrol edilebildiği bir kumanda ile birlikte gelmekte. Eğer kumanda kaybolur ise cihaz üstündeki tuşlardan da menü kontrolleri gerçekleştirmeniz mümkün. Ürünün sahip olduğu Türkçe dil destekli menü ve kumanda üzerindeki kontrol tuşları sayesinde disk üzerindeki klasör ve dosyalara ulaşmak oldukça kolay ve hızlı. Ürün Türkçe menü desteği yanında DivX ve Xvid filmlerdeki alt yazılarda Türkçe karakter desteğide sunmakta. Bu oldukça önemli, zira ilk başlarda ülkemize gelen DivX oynatıcılarda kullanıcıların en çok şikayet ettikleri konulardan biri Türkçe karakterlerin doğru görüntülenememesiydi. Multifunction HDD Center ayrıca AC3 ses formatı desteğinide içermekte her ne kadar üzerinde stereo çıkış olsada 5.1 destekli filmlerde en azından sorun yaşamadan izleme olanağı sunuyor.

Yaptığımız testlerde cihazın bizi en çok etkileyen kısmı TV ve monitörde verdiği yüksek görüntü kalitesi oldu. Şu ana kadar denediğim en iyi görüntü kalitesine sahip cihazlardan biriydi ayrıca ürünün desteklediği ek fonksiyonlar oldukça iyi bir şekilde çalışıyorlar mesela OTG fonksiyonunda, Nikon Coolpix 8800 fotoğraf makinasından bilgisayardan bağımsız olarak 500MB lık dosyayı yaklaşık 3 dakika içinde cihaza aktardık, sonrasında ise 2.5MB ile 5MB arasında değişen büyüklüklerdeki resim dosyalarını cihaz ile görüntüledik. Tabi ki resim çözünürlüğü gerçek çözünürlükten çok uzaktaydı fakat oldukça iyi kalitede kalan resimler dosya büyüklükleri çok fazla olmasına rağmen resim başına ortalama 4 saniye gecikme ile cihaz tarafından ekrana aktarılabildiler.

USB2.0 ile bilgisayardan ürüne dosya kopyalama sırasında ise saniyede 6.5 MB aktarım hızına ulaşan Multifunction HDD Center, üzerinde barındırdığı özellikleri hakkıyla yerine getirebildiğini bizlere gösterdi. Tabiki ürün tamamen kusursuz değil testlerimiz sırasında en çok dikkatimizi çeken olay multimedya gösterim modunda yani DivX,MP3 yada benzeri dosyaları oynatırken cihazın aşırı ısınması oldu bu ısı çalışmasını engellemiyordu fakat araç içerisinde kullanılmak üzere çakmak enerji adaptörü ile birlikte gelen ürünün, içinde bulunduğu araç eğer klimasız ise sıcak yaz günlerinde istenmeyen durumlarla karşılaşılabilir. İnfoteks, ürünün iki (2) yıl garanti altında olduğunu ve araç içi kullanımlarda cihazın ısınmasının problem yaratmayacağını bizlere bildirmiş durumda.

Ürünün genel dış işçiliği ortalama bir seviyede, bu fiyat seviyesinde olan bir ürün biraz daha iyi bir kasaya ve kasa üstü tuşlara sahip olabilirdi. İncelediğimiz ürünün iç kısmında ise sonradan değiştirilebilen 2.5'' lik 40GB depolama alanına sahip, 8MB tampon bellikli 5400RPM dönüş hızı olan PATA arabiriminden bağlanan Samsung sabit disk ve diskin bağlı olduğu anakart bulunmakta. Kullanıcılar dilerlerse bu diski 120GB'a kadar arttırabiliyorlar. Disk değiştirme işlemi ise oldukça basit, ürünün arka panelinin hemen yanlarında bulunan iki vida söküldükten sonra anakart ve sabit disk kasadan kolaylıkla çıkartılabiliyor.

Kolay kurulumu, kutu içerisinden araç içi kullanım için çakmak enerji ünitesi çıkması, sağladığı fonksiyonların hızlı çalışması, Türkçe dil desteği, görüntü kalitesi, OTG desteği ile dijital fotoğraf makinaları ve benzer ürünler için ek depolama alanı olarak kullanılabilmesi ile Multifunction HDD Center, oldukça dikkat çekici bir ürün. Ülkemize İnfoteks tarafından getirilen cihaz 320$+kdv fiyatla satılmakta. Normal taşınabilir 40GB lık bir diskin fiyatının yaklaşık 150$ civarında olduğunu düşünürsek Multifunction HDD Center'ın fiyatı oldukça normal kalmakta zira eğer dahada yüksek kapasiteler seçerseniz mesela 40GB yerine 80GB gibi ürünün fiyatı taşınabilir normal disklere göre daha da uygun kalmakta. Unutulmamalı ki Multifunction HDD Center sadece multimedya aygıtı değil aynı zamanda taşınabilir bir sabit disk.

Cihaz bilgisayar bağımsız çalışırken ek bir adaptöre ihtiyaç duymakta, İnfoteks ürün için taşınabilir ve iki (2) adet AAA pille çalışan bir güç ünitesi getirmeye hazırlanıyor hatta cihaz için düşünülen taşınabilir bir ekranda planlar arasında. Cihaz için ek ürünler geldikçe sizlere buradan duyurmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim