Anlık Bildirim

Taşınabilir klavyelerde yeni dönem ; Elektex Bluetooth Fabric Keyboard

Bu gün kullanıcılar yolculukları sırasında cep bilgisayarları veya akıllı cep telefonlarını kullanarak Internete ulaşabiliyorlar, elektronik postalarını kontrol edebiliyorlar, anında mesajlaşma programları vastasıyla istedikleri kişi ile yazışabiliyorlar. İki veya üç sene evvel hepmize hayret verici gelen bu olaylar şimdi bir çok kişinin ulaşabildiği alışıldık işler halini aldılar.

Taşınabilir cihazların işlemci teknolojileri, kablosuz bağlantı yetenekleri ve Internete bağlanma hızı günden güne arttı fakat dokunmatik ekran veya küçük yerleşik klavye düzenekleri dışında kullanıcıların rahat ve hızlı bir şekilde karakter girişi yapmalarını sağlayacak bir sistem henüz bu cihazlarla yerleşik olarak kullanıcıya sunulamadı. Cihazlar ne kadar küçülürlerse küçülsünler bir gerçek varki ellerimiz ve parmaklarımız hep aynı büyüklükte kalacaklar. Cihazlar küçüldükçe beraberinde küçülen tuşlar ister QWERTY dizilimde olsun isterlerse numarasal, kullanması oldukça güç ve yavaş olmakta.

Cep telefonları ve cep bilgisayarlarında yaşanan bu harf, bilgi giriş sorununa taşınabilir portatif klavyelerle bir çözüm getirildi fakat şu ana kadar üretilen katlanabilir portatif klavyelerin gepsi en az cep bilgisayarınız kadar yer kaplamaktalar. Plastik yapıları ve nispeten kalın kasaları daha küçük tasarımlara izin vermemekte. Eleksen, taşınabilir klavye sorununa oldukça etkili bir çözüm geliştirmiş durumda. Geliştirilen çözümün ismi ElekTex Bluetooth Fabric Keyboard. Elektex, kumaş içerisine basma, dokunma, sıcaklık gibi dış ortam etkilerini algılayabilen algılayıcılar yerleştirilmesine ve bunların birbirlerine esnek kablolarla bağlanmasına olanak veren bir teknoloji.

Günümüzde bu teknolojiyi kullanan bir çok ürün piyasada satışa sunulmuş yada ön tanıtımları yapılmış durumda. Mesela iPod destekli ceketler ile kullanıcılar ceplerindeki iPodlarını direk cekete bağlayarak ceket üzerindeki butonlarla cihazı kontrol edebilmekteler. Elektex Bluetooth Fabric Keyboard'da bu teknolojinin nimetlerinden yararlanılarak üretilmiş portatif bir klavye. Klavyenin boyutu yaklaşık olarak dizüstü bilgisayarların klavyeleri kadar. Cihazın inceliği sadece 0.6 mm (kumaş kısım)

Ürün cep bilgisayarları ve telefonlarla bluetooth teknolojisini kullanarak kablosuz olarak iletişim kuruyor. Firmanın test edip uyumluluğunu onayladığı cihazların listesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Klavye enerjisini sağladığı iki (2) AAA pille 10 saat boyunca kullanılabilmekte. Klavyenin yapımında kullanılan Elektex, taşınabilir cihazlar için oldukça işe yarar bir teknoloji. Günlük hayatımızda kullandığımız çanta, mont, araba döşemeleri gibi yerlerde rahatlıkla kullanılabilmekte ve taşınabilir cihazlarla bu tip eşyaların uyum içinde çalışabildikleri yapılara izin vermekte.

Taşınabilir klavyelerde yeni dönem ; Elektex Bluetooth Fabric Keyboard

Elektex teknolojisinden yararlanan cihazların suya dayanıklı olmaları, hafif yapıları katlanabilmeleri ileride bu teknolojiden yararlanan daha fazla cihazın bizlerle buluşmasına olanak vermekte. Elektex Bluetooth Fabric Keyboard 100$ gibi bir fiyattan satışa sunulacak. Windows Mobile Smartphone, Symbian Series 60 ve Palm OS 5 kullanan donanımlarla uyumlu olacak. Cihazın önümüzdeki 1-2 ay içinde piyasa dağıtılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim