Anlık Bildirim

Ucuz Mac olurmu? Olur! Karşınızda Mac mini

Apple, ürettiği high-end masa üstü bilgisayarlar ve zarif tasarımlara sahip kaliteli taşınabilir bilgisayar çözümleri ile oldukça büyük bir pazar payına sahip Pc üreticilerine karşı tek başına oldukça farklı tasarımı ve platformu ile savaş vermekte. Apple tamamen kendi tasarladığı parçalardan oluşan ve kendi bünyesinde geliştirdiği işletim sistemini içeren (MacOS) bilgisayarı Machintosh ile grafik tasarım ve dizgi işlemi yapan yerlerde oldukça yoğun bir biçimde kullanılmakta. Bunu nedeni Machintoshlar için geliştirilen işlemcilerin yüksek ve kullanılan donanım bileşenlerinin sayesinde bu cihazların oldukça fazla multimedya işleme gücüne ve yeteneklerine sahip olmasındna kaynaklanıyor ve Mac OS platformu için çeşitli firmalar tarafından geliştirilmiş yüksek kabiliyetli yazılımlarda bunda büyük etken.

Apple her ne kadar ev kullanıcılarına yönelik oldukça zarif modellerde üretiyor olsa daha çok ticari amaçlı kullanılmakta, ev kullanıcıları Pc yi Mac lere tercih etmekte. Bunun en büyük nedenlerinden biri oldukça yüksek kaliteye sahip ve tamamen Apple tarafından tasarlanmış parçalardan üretildikleri için Maclerin oldukça pahalı olmaları ve aynı paraya çok daha fazla iş gören bir Pc alınabilmesi.

Durum böyle olunca Mac ler pazara tam yayılamıyorlar ve sadece üst kesim tarafından tercih edilen özel makinalar halini alıyorlar. Apple bu durumu düzeltmek için geçtiğimiz günlerde Mac mini yi piyasaya sürene kadar büyük çaplı bir çalışma gerçekleştirmemişti.

Mac mini Apple'ın kullanıcıların evlerine sızabilmek için iPod dan sonra yaptığı en büyük atak olarak değerlendiriliyor. Monitörsüz, klavye ve mouse olmadan satılan 1.25GHz PowerPC G4 işlemciye sahip 256MB 333 MHz DDR ramli, 40GB sabit diskli, ram paylaşımlı 32MB hafızaya sahip Ati Radeon 9200 grafik yongasına sahip, DVD/CD-RW kombo optik sürücülü M9686LL/A modelinin satış fiyatı 499$. 80GB sabit disk ve 1.42GHz PowerPC G4 işlemci taşıyan M9687LL/A modelinin fiyatı ise 599$. Görüldüğü gibi yeteneklerine ve oldukça küçük boyutuna rağmen cihaz süper bir fiyata sahip.

Ucuz Mac olurmu? Olur! Karşınızda Mac mini

Üzerinde 56Kbps dahili modemi, 10/100BASE-T etherneti, iki (2) adet USB 2.0 portu, bir (1) adet FireWire 400 portu, DVI / VGA monitör çıkışı, dahili hoparlör ve kulaklık çıkışı standart olarak bulunan Mac mini ye istenirse satın alınmadan önce ek ücret ödenerek AirPort Extreme (Apple IEEE 802.11g ve 802.11b destekli Wi-Fi çözümünü bu şekilde isimlendiriyor) ve Bluetooth modüllü, 4 hızlı DVD +/- yazıcı dahil edilebiliyor. Kullanıcı dilerse bütün bu özelliklere ek olarak sistem ramini 1 GB a kadar yükseltebiliyor.

Ucuz Mac olurmu? Olur! Karşınızda Mac mini

Oldukça küçük boyutlarda olan Mac mini içerisinde Mac OS X versiyon 10.3 yüklü olarak geliyor. Direk hiçbir ek yazılım yüklemeden cihazla gelen işletim sistemine dahil olan yazılımlarla mail alıp göndermek, internete girmek, film izlemek ve müzik dinlemek gibi bütün multimedya ihtiyaçlarının giderilmesi mümkün. Apple'ın Mac minisi evinde az yer kaplayan ve zarif bir makina isteyen, oyunlar dışında multimedya uygulamalar ve internetle daha fazla içli dışlı olan kullanıcılar için oldukça ideal.

Standart USB klavye ve çift tuşlu USB mouse unuz ile sorunsuzca çalışabilen cihaza ister analog ister dijital bir ekran bağlamak mümkün. Apple tarafından satılan ek aksesuar DVI / VGA - Svideo dönüştürücü ile projeksiyon cihazlarına ve televizyonada Mac miniyi rahatlıkla bağlayabilirsiniz. Son zamanlarda SFF ler ile küçülen ve zarif bir hal alan Pc lere karşı tamamen agrasif bir atak olan Mac mini Apple ın yüksek deneyimi ve başarılı üretim teknolojilerinin harmanlanmasından meynadan gelen gerçekten başarılı bir ürün.

Aslında Jadetec gibi firmaların oldukça küçük Pc çözümleri bulunmakta. Hatta Micro Pc olarak adlandırılan bu cihazlar daha çok notebook parçalarından üretildikleri için PCMCI gibi oldukça gelişmiş genişleme slotlarınada sahiplerki, TV kartlarından gelişmiş video işleme aygıtlarına kadar çok geniş yelpazede PCMCI slotundan takılan ürün bulmak mümkün.

Ucuz Mac olurmu? Olur! Karşınızda Mac mini

Jadetec in micro pc çözümü Tomshardware.com.tr

Ama buradaki asıl olay Mac mini nin küçüklüğünden daha çok fiyatı ve sunduğu kullanım kolaylıklarında. Micro Pc ler oldukça yüksek donanım bileşenlerini bünyelerinde taşıyabiliyorlar ama şu an için 1000$ ın aldında bu cihazlardan temin etmek imkansız halbuki oldukça kaliteli işçiliğe sahip ve performansı yüksek bir Mac mini 499$ gibi bir fiyattan temin edilebiliyor.

Her ne kadar Windows kadar yaygın bir kullanım alanına ve program desteğine sahip olmasada Mac OS X, kararlı yapısı ve içerisinde bulunan multimedya yetenekleri ile kullanıcılara istediklerini veren bir işletim sistemi ve kullanıcıların rahatlıkla alışacakları bir arayüze sahip. Unutmamak gerekirki ilk başarılı grafik arayüzlü işletim sistemi Apple firmasının Mac OS işletim sisteminde kullanıldı ve Microsoft Windows ilk çıktığında Mac OS la olan benzerlikleri oldukça fazla tartışılmıştı.

Alışkanlıklarımızı ve masa üstü bilgisayar kavramımızı kökten değiştirecek olmasada Mac mini küçük tasarımı ve oldukça düşük fiyatı ile ilgi göreceğe benziyor. Şu an yurt dışı satış mağazalarından bu şık ve bir o kadarda ilginç cihazı temin etmek mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim