Anlık Bildirim

Vest pocket projector : cebinizdeki projeksiyon cihazı

Almanya bazlı teknoloji geliştirme şirketi olan Fraunhofer Institute for Silicon Technology ISIT, geçtiğimiz günlerde cebe sığabilecek kadar küçük bir projeksiyon cihazını geliştirdiklerini duyurdu. Henüz prototip aşamasında olan cihaz şu an için hareketli görüntüleri yansıtma yeteneğine sahip olmasada powerpoint sunumları yada harita, yazı gibi sabit içeriğin okunması için yeterli olmakta.

Vest pocket projector, mikro ayna teknolojisi kullanarak sabit lazer ışınını saniyenin 1/1000'i gibi bir sürede çeşitli açılarda yansıtarak görüntünün duvar veya benzeri bir düzel üzerinde piksel - piksel oluşturulması mantığı ile çalışıyor. 1.5 milimetre çapındaki ayna elektronik devreler tarafından yapılan görüntü analizi sonucu lazerin yansıtılacağı alana doğru döndürülüyor ve hemen ardından eski konumuna geri dönerek bir sonraki piksel için tekrar konumlanıyor.

Kullanılan teknolojide şu an için çıkılabilen en yüksek çözünürlük değeri 320x240 olarak belirtilmiş ve prototip projektorun cebe sığabilecek kadar küçük olduğu fakat projeksiyon cihazının cep telefonu, PDA yada benzeri mobil cihazlara adaptasyonu için henüz çok zaman gerektiği belirtiliyor.

Vest pocket projector'de çözünürlüğün arttırılabilmesi için mikro ayna'nın konumlanma ve tekrar eski konumuna dönme hızında ciddi iyileştirilmeler yapılası gerekiyor zira 320x240 bir görüntünün oluşturulabilmesi için bile aynanın saniyeler için binlerce kez konum değiştirmesi gerekli. Şu an için sadece fantazi ve deney aşamasında olan teknoloji gerekli ilerlemeyi kaydettiğinde PDA larmızda yada cep telefonlarımızda film izlemek yada internette dolaşmak için küçük ekranlara muhtaç olmayacağız ve bulduğumuz bir A4 kağıt yada boş bir duvar işimizi görecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim