Anlık Bildirim

VIA çift çekirdekli Nano işlemcisini CES'te duyurabilir

VIA çift çekirdekli Nano işlemcisini CES'te duyurabilir

Isaiah mimarisini temel alan Nano serisi serisi işlemcileriyle Intel'in Atom girişime rakip olan VIA hedef büyüttü. Netbook'ların yanı sıra masaüstü ve tipik dizüstü bilgisayarlar için farklı Nano modelleri hazırlayan VIA, Intel'in çift çekirdkeli Atom hamlesine arayı fazla açmadan yanıt vermek istiyor.

Geçtiğimiz aylarda çıkan haberlerde önümüzdeki yıla dönük olarak çift çekirdekli Nano işlemci çalışmalarına başladığı belirtilen VIA, HP'den hatırı sayılır işlemci siparişi aldıktan sonra gaza basmışa benziyor. Zira gelen haberlere göre firma çift çekirdekli Nano modellerini yıl bitmeden üretmeyi hedefliyor.

Ocak ayında Las Vegas'da yapılacak Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) çift çekirdekli Nano model veya modellerini sergileyebileceği belirtilen VIA aynı zamanda 45nm üretim teknolojisine geçiş için de çalışmalarına devam ediyor. Zira firma bir süre önce TSMC ile görüşmelere başlamıştı.

Bu arada CES '09 donanım severler için hayli hareketli geçeceğe benziyor. Zira VIA'nın çift çekirdekli Nano işlemcisinin yanı sıra mevcut yol haritasına göre AMD de Deneb kod adlı 45nm Phenom işlemcilerini aynı etkinlikte lanse edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim