Anlık Bildirim

wi-DRIVE ; kablosuz taşınabilir sabit disk

EDS Lab isimli bir firma geliştirdiği wi-DRIVE isimli ürün ile taşınabilir sabit diskleri kablolardan kurtarmaya hazırlanıyor. Taşınabilir sabit diskler, yüksek veri aktarım hızları ve sahip oldukları büyük depolama alanları ile bir çok kişinin taşınabilir depolama alanı olarak ilk tercihi olmakta. Zira flaş bellekler daha güvenli ve taşıması kolay olsalarda henüz 4GB sınırını aşamadılar ve bazı özel modeller dışında okuma yazma hızları oldukça düşük.

wi-DRIVE, Wi-Fi teknoloji kullanarak 30 metreye kadar kablosuz bağlantı sağlayan bir taşınabilir kablosuz ağ diski. 112 x 77 x 22 mm boyutlarında olan cihaz, pil ile birlikte 230 gram ağırlığa sahip. Wi-Fi 802.11b/g standartlarında kablosuz olarak haberleşen wi-DRIVE, istemciler tarafından ağ diski olarak tanınmakta ve 8 istemciye kadar aynı anda kablosuz bağlantıya destek vermekte. İstenirse USB portu üzerinden bilgisayar ile kablolu şekilde de haberleşebilen cihazla, tekrar şarj gerektirmeden 2 saat süreyle kablosuz olarak haberleşebilmek mümkün.

64bit ve 128bit WEP şifreleme desteği ile verilerinizi güvenlik altına alan wi-DRIVE, aynı anda 3 farklı ağa bağlanarak dosya paylaşımı gerçekleştirebilmekte. Boyut olarak 2.5" lik taşınabilir sabit disk kutularından sadece kalınlığı ile ayrılan cihazda 1.8" büyüklüğünde sabit disk kullanılmakta. Seçime göre 20GB, 40GB veya 60GB kapasiteye sahip sabit disklerle birlikte kullanılabilen wi-DRIVE'ın 2006 Temmuz ayında sabit disk hariç 95$ civarı bir fiyat etiketiyle piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Cihaz daha önce Seagate'in tanıtımlarını yaptığı ve Wireles USB ile kablosuz olarak haberleşebilen sabit diskin aksine, Wi-Fi sayesinde çok daha uzak noktalardan diske erişim olanağı sağlıyor. Ayrıca Wi-Fi destekli PDA, çoklu ortam çalıcı ve kameralar gibi ürünler için depolama alanı olarak kullanılabilecek wi-DRIVE, fiyatıyla da dikkat çekici.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim