Anlık Bildirim

Wireless USB ; USB 2.0 hızında kablosuz özgürlüğe hazırlanın

Şu an PC için üretilen harici cihazların bir çoğunun sistemle hızlı bir şekilde haberleşebilmek için kullandığı USB portu, 2001yılında son halini alan 2.0 versiyonu ile teoride 480 Mbps bir bant genişliğine kavuştu. Böylece harici depolama araçlarıda aynı port üzerinden oldukça verimli bir şekilde kullanılabilir oldular.

USB, hızı, bağlanan cihazların sistem tarafından algılamasının ve kurulumun kolay olması, bir çok ürünün harici bir güç girişine ihtiyaç duymadan USB portu üzerinden enerjilerini sağlayabilmeleri gibi bir çok avantaj içeriyor. Şu ana kadar USB portunu kullanan iki (2) milyonun üzerinde cihaz pazara sunulmuş durumda. USB, yeni versiyonu Wireless USB'ile kablosuz teknolojinin nimetlerinden yararlanmaya hazırlanıyor, hatta standartlar çoktan oluşturuldu bile.

Wireless USB ; USB 2.0 hızında kablosuz özgürlüğe hazırlanın

Wireless USB, WiMCA (WiMedia MAC Convergence Architecture) bazlı bir sisteme sahip ve üç (3) metreye kadar 480 Mbps, 10 metreye kadar da 110 Mbps hız sunabilmekte. WiMCA, UWB (Ultra Wide Band)'ın her cihaz tarafından ortak paylaşılarak kullanılmasına yarayan bir teknoloji. Bu sistemde bütün cihazlar ortak bant genişliğini kullandıklarından ne kadar fazla Wireless USB destekli cihaz sistemle haberleşirse performansıda o kadar düşmekte.

Sistem kablosuz haberleşme güvenliğini aynı Bluetooth destekli vihazlarda olduğu gibi eşleştirme sırasında girilen PIN numarası ile sağlamakta. Wireless USB destekli bir cihaz sisteme tanıtılmadan önce dört (4) habeli bir güvenlik şifresi belirleniyor ve sistemle cihaz aynı numara üstünden haberleşerek güvenliği sağlamış oluyorlar. Wireless USB, bir önceki USB 1.1 ve USB 2.0 cihazlarla da uyumlu olarak geliyor. Böylece Wireless USB destekli bir cihazı kablo üzerinden de sisteme bağlamak mümkün olacak.

Wireless USB ; USB 2.0 hızında kablosuz özgürlüğe hazırlanın

Wireless USB destekli bağlantı noktaları kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlayacak. Bir den fazla USB destekli cihazı masa üstünde tutmak yerine 10 metre içinde istediğiniz bir yere konumlandırabilir ve bu cihazları Wireless USB HUB lara bağlayarak bilgisayarınız ile haberleşmelerini sağlayabilirsiniz.

Wireless USB'nin desteklediği yüksek bant genişliği sadece kamera, tarayıcı yada yazıcı için değil bütün multimedya cihazları için kullanılabilecek yeterlilikte. Öyleki Wireless USB destekli bir DVD Player, görüntüleri Wireless USB destekli dijital bir televizyona hiç kablo kullanmadan aktarabilir. Yada sabit diskli büyük hafızalı MP3 çalarınıza parça yüklemek için bilgisayarınızın yakınına koymanız yeterli olacak.

Wireless USB destekli ilk ürünlerin 2005'in sonuna doğru piyasada olaması planlanıyor. Cep telefonu, cep bilgisayarları, fotoğraf makinaları, yazıcılar ve benzeri bütün çevre birimlerinde kullanılması beklenen teknoloji özellikle taşınabilir cihaz pazarında Bluetooth v2 (EDR) ye oldukça büyük bir rakip olacak gibi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim