Anlık Bildirim

XFX pasif soğutuculu Radeon HD 4650 modelini duyurdu

XFX pasif soğutuculu Radeon HD 4650 modelini duyurdu

Geçtiğimiz yılın son günlerine kadar sadece Nvidia tabanlı ekran kartları hazırlayan ve firmanın "ayrıcalıklı" partnerler listesinde yer alan XFX, yeni yıla sayılı günler kala AMD-ATi ile de çalışmaya başlayacağını açıklamış ve yeni yıl ile birlikte Radeon HD 4000 serisi ekran kartlarını kullanıma sunmaya başlamıştı. İlk etapta ağırlıklı olarak referans tasarımı baz alan ekran kartları hazırlayan firma, Radeon HD 4000 serisinin özel tasarımlı modellerine hız vermeye başladı.

XFX ilk defa geçtiğimiz hafta sona eren CeBIT Hannover 2009 fuarında gösterdiğini pasif soğutmalı Radeon HD 4650 modelini satışa sunmaya hazırlanıyor. Firmanın yeni ekran kartı AMD-ATi tarafından 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV730 Pro GPU'sundan güç alıyor. 128-bit bellek veri yolu desteğine ve 320x paralel işlem birimine sahip olan ekran kartı, DirectX 10.1 desteği sunuyor ayrıca UVD 2 teknolojisiyle HD Videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyor.

Isı borularıyla desteklenen pasif soğutucusu sayesinde sessiz çalıştığı beliritlen ekran kartı bu özelliğiyle oturma odalarını hedef alan çoklu ortam bilgisayarlarına da göz kırparken Siyah renkli baskılı devresiyle dikkat çekmeyi de başarıyor. Grafik işlemcisinin 600MHz'de, belleklerinin ise 1000MHz'de çalıştığı belirtilen ve 1GB GDDR2 bellekle donatıldığı ifade edilen ekran kartında çift DVI ve HDTV konnektörlerine yer verilmiş. Yakın zamanda rafları süslemeye başlaması beklenen kartın fiyatı ise açıklanmadı.

XFX pasif soğutuculu Radeon HD 4650 modelini duyurdu

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim