Anlık Bildirim

XFX'den Intel'in Core i7 işlemcileri için X58 yonga setli anakart

XFX'den Intel'in Core i7 işlemcileri için X58 yonga setli anakart

Ekran kartı üretiminde Nvidia'nın önde gelen iş ortaklarından XFX, bir süre öncesine kadar yine sadece Nvidia tabanlı anakartlar hazırlarken bir süredir Intek çipsetli modeller hazırladığına da tanık olmaktayız. Geçtiğimiz günlerde giriş seviyesindeki ekonomik sistemler için hazırladığı G31 yonga setli yeni modelini duyuran firma, Intel'in Core i7 serisi işlemcileri için hazırladığı X58i isimli yeni modelini gösterdi.

XFX'in yeni modeli tahmin edebileceğiniz üzere Intel'in X58 yonga setini kullanıyor. LGA1366 formundaki Core i7 920, 940 ve Extreme Edition 965 işlemcileriyle kullanılabilen anakart, sahip olduğu 6x DIMM slotu üzerinden 24GB'a kadar DDR3 bellek desteği sunabiliyor. Renkli komponentleri, Siyah baskılı devresi ve katı kapasitörleriyle dikkat çeken X58i, ısı iletim teknolojisini esas alan pasif soğutma ile desteklenmiş.

Üç kanal DDR3 bellek kullanımına olanak tanıyan anakart üzerinde 3x PCIe x16 slotu bulunuyor. Nvidia'nın 3 yollu SLI teknolojisine destek veren anakart AMD-ATi'nin Crossfire X teknolojisiyle de uyumlu olarka kullanılabiliyor. PCIe x16 slotlarına ek olarak PCIe x1 ve iki adet PCI sotuyla donatılan anakartta güney köprüsü olarak Intel'in X58 yongasına yer verilmiş.

Çift gigabit ethernet portuyla gelen anakart, 8 kanal yüksek tanımlı ses desteğine de sahip. Farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyen 6x SATA-II konnektörüne ev sahipliği yapan XFX X58i üzerinde ayrıca çift eSATA portu bulunuyor. Profesyoneller için kart üstü ve güç - CMOS Clear butonlarına ve Debug LED özelliğine sahip olan anakartın hız aşırtma performansıyla da iddialı olması bekleniyor.

XFX'in X58 yonga setli yeni anakartı X58i için henüz net bir fiyat bilgisi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim