Anlık Bildirim

Yamaha'dan elektrik şebekesi üzerinden ses iletimi ; TRX-T10 / TRX-R10

İyi bir DVD film keyfi için 5.1 ses sistemi olmazsa olmazlar arasındadır. Fakat kullananlar bilirler 5.1 ses sistemi oturma odasında kablo kirliği yarattığından dolayı bir çok kişi bu zevkten mahrum kalmakta, çünkü konu oturma odası olduğunda genel olarak görüntü fonksiyondan üstündür kuralı geçerli oluyor ve dağınıklık bu kurallar içinde kabul edilemez bir durum.

Yamaha'nın Tokyo'da düzenlenen A&V Featival 2005'de tanıtımını yaptığı PLC ( Power Line Communication) teknolojisinden yararlanan TRX-T10 ve TRX-R10 verici / alıcı seti, çok fazla kablo kalabalığı ile uğraşmadan oda içi, odalar arası ve hatta daireler arası kaynak ile alıcı hoparlörler arasında ses iletimi yapabiliyor. PLC, cihazlar bilgi iletimi için standart elektrik şebekesinden yararlanmaktalar. Günümüzde PLC den yararlanarak bilgisayarlar arası ağ kurulmasını sağlayan ethernet kartları satın alınabilir durumda. PCL teknolojisinde elektrik sinyalleri üzerine bindirilen bilgi sinyalleri aynı şebeke içersindeki bütün alıcılara ulaşabilmekte.

Yamaha tarafından geliştirilen setin verici (TRX-T10) kısmına ses kaynağı bağlanıyor. CD kalitesinde ( 44.1kHz 16bit) stereo ses aktarma yeteneğine sahip verici kaynaktan aldığı ses sinyallerini elektrik şebekesi üzerinden yayınlamaya başlıyor. Elektrik pirizlerine bağlayacağınız alıcılar ile aynı elektrik şebekesi üzerinde olmanız şartı ile müzik yayınını istediğiniz yerden dinleyebiliyorsunuz. Müzik yayını elektrik şebekesinde sorun olmadığı sürece katlar arasında veya daireler arasındada paylaştırılabiliyor. Yamaha cihazın oda içerisinde 5.1 sistemle ve daireler arası kullanımını gösteren grafikler yayınlamış durumda.

Setin 5.1 sistemle kullanımı oldukça basit. Arka sağ ve arka sol hoparlörlere aktarılacak ses sinyalleri verici (TRX-T10) sisteme bağlanıyor, verici ise elektrik prizine takılıyor. Arka sağ ve arka sol hoparlörler ise TRX-R10 alıcıya bağlanıyorlar ve TRX-R10 alıcı'da elektrik prizine bağlanıyor. Cihazlar arası ses sinyali iletimi elektrik şebekesi üzerinden yapıldığından sistem ile hoparlörler arasında uzanan kablolardan kurtulmuş oluyoruz. Bir çok odaya yayın yapılması gereken mekanlarda veya ev sineması sistemlerinde ses iletimi konusunda oldukça yaratıcı bir çözüm olan setin 2006 yılının 2. yarısında Dünya genelinde satışına başlanması bekleniyor. Fiyat konusunda henüz bir bilgi yok fakat sistemin kullanıcılar tarafından ilgi ile karşılanabilmesi için 200$ seviyesi geçilmezse iyi olur.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim